Инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен директор на Топлофикация ПерникИнж. Стойнев, какви

...
Инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен директор на Топлофикация ПерникИнж. Стойнев, какви
Коментари Харесай

Топлофикация Перник инвестира в производство на чиста енергия


Инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен шеф на " Топлофикация Перник "

Инж. Стойнев, какви планове за опазването на околната среда сте осъществили в последните години?

За да отговаряме съответно на високите критерии на потребителите, ние непрестанно подобряваме качеството на своите услуги, като подсигуряваме безвредната и надеждната употреба на оборудванията за произвеждане на топлинна сила и влагаме в чисти горива за възстановяване качеството на въздуха и околната среда в гр. Перник.

В " Топлофикация Перник " взехме управническо решение за цялостна рационализация на сдружението. До в този момент сме работили на въглища, само че имаме намерение поетапно да преминем на произвеждане на сила от различни горива. Енергийната промяна на предприятието се реализира посредством потреблението на природен газ и биогорива. За тази цел преди две години инвестирахме в три газови когенератора. Мащабният план е съвсем приключен. Остават последни довършителни действия и тестови тествания. По проект оборудванията би трябвало да бъдат включени в употреба още презди началото на отоплителен сезон 2022/2023 година

Друга инвестиция, за която се надяваме скоро да получим позволение, е внедряването на биомаса при производството на сила.

Съвсем неотдавна излезе информация, че предвиждате да закупите още два газови когенератора. Какъв ще е резултатът?

Точно по този начин. Вече сме подали новото капиталово желание. С спомагателните мощностите ще имаме опция в още по-кратки периоди да понижим количеството употребявани въглища. Инвестициите в газови когенератори са част от тактиката на предприятието за по-зелено произвеждане на сила посредством последователно унищожаване на въглищата като гориво, което ще докара до понижаване на въглеродните излъчвания.

Планираме и строителство на апаратура за произвеждане на сила от биогаз. В доста европейски страни този тип гориво е прието за възобновим източник със забележителен капацитет за произвеждане на сила.

Реализацията на всички тези планове е част от енергийната промяна на " Топлофикация Перник ".

К акви действия сте заложили по време на годишния планов ремонт?

Както всяка година преди началото на профилактиката и плановия ремонт беше изработен обширен оглед на оборудванията, сероочистващата апаратура, топлопреносната мрежа и абонатните станции. Екипът от експерти на " Топлофикация Перник " дефинира съответни сектори, които би трябвало да бъдат отстранени, с цел да се понижи опцията от пораждане на огромни повреди по време на отоплителния сезон. Годишната профилактика ще продължи до 30 септември, само че това е единственият метод да осигурим качествено отопление през зимата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР