Инициативата за глобална цивилизация предоставя идеологически насоки и практически път

...
Инициативата за глобална цивилизация предоставя идеологически насоки и практически път
Коментари Харесай

Практическата логика на развитието и прогреса на човешката цивилизация

Инициативата за световна цивилизация дава идеологически насоки и на практика път за развиването и напредъка на човешката цивилизация. Тя е управителна концепция за рационализация на човешкото общество и разцвет на международната цивилизация, интегрираща разнообразните култури на страните по света

Нека да се придържаме към общите полезности в развиването и напредъка на човешката цивилизация. В хилядолетното ѝ развиване последователно са кондензирани общите полезности на мира, развиването, справедливостта, правораздаването, демокрацията и свободата за цялото човечество. Мирът и развиването са от общите дела, справедливостта и правораздаването са от общите идеали, а демокрацията и свободата са от общите желания на човечеството. Общите полезности на цялото човечество начертават общата цел на човечеството и управляват народите в създаване на по-красив и по-добър свят. Стремежът към реализацията на тези общи полезности демонстрира отговорността на страните към бъдещето и ориста на човечеството. Трябва да осъзнаем конотациите на културите, да почитаме пътя на страните към реализация на общите полезности, а не да постановяваме личните си парадигми и модели на другите. Не би трябвало да се занимаваме с идеологическа борба, а по-скоро да търсим общите полезности на цялото човечество в ползите на своя народ.

Инициативата за световна цивилизация чертае посока за развиване и напредък на човешката цивилизация. През цялата история човешкото общество като цяло е постигнало прогрес в развиването на индустриалните сили, политическата правдивост, правораздаването и освобождението на човешката характерност, както и към мира, съдействието, развиването и общата изгода. Този напредък е непрекъсната иновация в наследяването й. На процедура страните би трябвало изцяло да се възползват от актуалната стойност на своето историческо и културно завещание и да предизвикват новаторската промяна и развиване на напредналата обичайната просвета в процеса на модернизацията си. Напредналата обичайната просвета е фундаментална основа за наследяването и развиването на дадена страна или нация. Тя изисква както предаване, по този начин и отбрана от потомство на потомство, както и да се развива в крайник с времето за да се образуват нови хрумвания. Това е по този начин тъй като обичайна просвета неизбежно носи отпечатъка на остарялата епоха и съдържа остарели неща в процеса на образуване и развиване. Всички страни по света би трябвало да подхождат на новите условия на епохата, да засилят проучването на личното си историческо и културно завещание, да предизвикват отличния обичаен културен дух, който надвишава времето и пространството. Това надвишава границите на обособените страни, носейки безконечен сексапил и стойност на епохата, за най-основните културни гени да се приспособяват към наклонността на новата епоха, да се координират с модерното общество и да съществуват дружно с културите на другите нации. Същевременно по този начин се обезпечат вярно духовно упътване и мощна духовна мотивация за напредване на напредъка на човешката цивилизация.

Инициативата за световна цивилизация дава на практика път за развиването и напредъка на човешката цивилизация. Страните по света са култивирали блестящи култури, положили са солидна основа за интернационален културен продан и съдействие като значим метод за задълбочаване на другарството сред народите от всички страни и също по този начин са значими стълбове за построяването на нов тип интернационалните връзки в новата епоха. В това отношение Инициативата за световна цивилизация предлага на практика път за подсилване на интернационалния културен продан и съдействие, фокусирайки се върху построяването на световна мрежа за разговор и съдействие сред другите култури, което е от огромно значение за обогатяване на разнообразна световна цивилизация. Първо, тя ще способства за възстановяване на механизма за интернационален културен продан, увеличение на формите на обмена като тези сред парламентите, политическите партии, мозъчните тръстове и локалните управляващи. Второ, тя ще способства за непрестанно обогатяване на наличието на интернационалния културен продан и съдействие, като разширението им в сферите на университетските проучвания, образованието, опазването на здравето, спорта, туризма и други Това ще спомогне за укрепване основата на публичното мнение за културен продан и съдействие. Трето, тя ще работи за създаване на голям брой канали за ефикасен културен продан във формите на литературата, театъра, филмите, малкия екран, музиката, изкуството, фотографията, акробатиката, литературната рецензия и художественото изкуство посредством голям брой способи като всеобща, групова и междуличностна връзка. Конференцията за разговор сред азиатските култури през май 2019 година и други платформи, построени от Китай, предоставиха нови благоприятни условия за културния продан сред страните от Азия и от целия свят и за взаимно попречване на борбите сред тях.

Инициативата за световна цивилизация интензивно дава отговор на действителните провокации пред модернизацията на човешкото общество

В момента светът е изправен пред невиждани промени, чиито съществени прояви са хегемонистични държания като тормоз, изнудване и игри с нулев резултат. Предизвикателствата пред мира, развиването, сигурността и световното ръководство се усилват. Основното решение на всичко това е модернизацията на човешкото общество и построяването на общественост на споделена орис. Една от задачите на Инициативата за световна цивилизация е справяне с общите провокации пред модернизацията на човешкото общество и отбраната на достиженията на човешката цивилизация.

Инициативата за световна цивилизация цели справяне с провокациите пред мира и изцяло показва мирния темперамент на модернизацията на човешкото общество. През последните 100 години човечеството мина през две международни войни и хората от всички страни страдаха от опустошенията на войните. Въпреки че след Втората международна война не е имало войни в международен мащаб, дестабилизиращите фактори не престават да се усилват, представлявайки сериозна опасност за интернационалния мир. В днешната ера някои огромни страни към момента се придържат към манталитета от Студената война и играта с нулев резултат, безотговорно употребяват мощ или заплашват с използване на мощ и провокират вълнения и спорове в името на личните си ползи. Всичко това демонстрира, че мирната природа на модернизацията на човешкото общество е застрашена съществено, а модернизацията на обособени страни и райони се отклонява от фундаменталната посока на развиването и напредъка на човечеството. Миролюбивата китайска нация и Китайската комунистическа партия смятат същинския дълготраен мир на цялото човечество за собствен величествен блян и множеството китайски начинания за мир демонстрират, че страната твърдо пази това.



Инициативата за световна цивилизация дава нова движеща мощ за модернизацията на човешкото общество. Понастоящем световното икономическо възобновяване се забавя, а темпът на световния напредък е слаб. През последните години неподходящите фактори, пред които е изправена международната стопанска система, са се нараснали доста и тежко засягат световния напредък като цяло. Дефицитът в световното развиване към момента се уголемява и непрестанно ерозира фундамента на модернизацията на човешкото общество. Изправени пред възходящите проблеми в световното съдействие, Китай се придържа към пътя на спокойно, отворено и общо развиване посредством партньорство, стреми се да реализира първокачествен, обективен и резистентен напредък, поддържа икономическата глобализация и с модернизацията си съумява да консолидира основите на човешката цивилизация и напредък и да даде непрестанно нови движещи сили за рационализация на целия свят.

Инициативата за световна цивилизация цели да подсигурява сигурност за модернизацията на човешкото общество. Понастоящем обичайните и нетрадиционните закани пред сигурността са преплетени в международен мащаб и обстановката в действителност е комплицирана и тежка. В региона на обичайна сигурност, геополитическата игра сред огромните сили става все по-свирепа, наклонността за международна „ колективизация “ е явна и борбата сред групите се изостря, а опасността от нуклеарна война също се усилва. Същевременно светът е изправен пред енергийна рецесия. За превъзмогването на всичко това се разчита на обединяването и съдействието на страните по света. В тази връзка Китай упорства всички страни да организират взаимни съвещания, да поддържат взаимно почитание и откровено да си сътрудничат. Инициативата за световна цивилизация, препоръчана от Китай, черпи опит и мъдрост от историята на развиването на човешката цивилизация и се ангажира да обезпечи по-всеобхватни, дълготрайни и задълбочени гаранции за сигурност за модернизацията на човешкото общество.

Инициативата за световна цивилизация има за цел непрестанно да усъвършенства системата за ръководство на модернизацията на човешкото общество. Проблемите на международния мир, развиване и сигурност са тясно свързани с несполучливото световно ръководство. Като най-голямата стопанска система в света, Съединените щати слагат само личните си ползи на предпочитано място и случайно преследват едностранна политика, което попречва промяната и построяването на световната система за ръководство и унищожава институционалната основа на световното ръководство. По този метод представителството и гласът на нововъзникващите стопански системи и разрастващите се страни са мощно лимитирани. Изправена пред бурните промени в света, световната система за ръководство би трябвало да е в крайник с времето. За тази цел Китай предложи и практикува концепцията за световно ръководство посредством взаимни съвещания, както и взаимно систематично създаване и шерване на достиженията. Като нов интернационален публичен артикул Инициативата за световна цивилизация се трансформира във значим съставен елемент на световната система за ръководство. Това ще придвижи развиването й в по-справедлива и рационална посока и ще управлява модернизацията на човешкото общество. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР