Инициативата Три морета има голям потенциал за развитието на региона,

...
Инициативата Три морета има голям потенциал за развитието на региона,
Коментари Харесай

Щайнмайер от София - Германия е зад Три морета!

Инициативата " Три морета " има огромен капацитет за развиването на района, за свързаността, съдействието и сигурността - това беше общото мнение на участниците в президентския панел на бизнес форума в границите на Шестата среща на върха на самодейността " Три морета ", която стартира през днешния ден в София.

Германия с неспокойствие чака укрепването на нашето съдействие, съобщи президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, чиято страна е сътрудник на самодейността, дружно със Съединени американски щати и Европейска комисия.

Щайнмайер акцентира, че Германия поддържа изцяло задачите на " Три морета " - да се укрепи свързаността, сигурността и добруването на хората. Трябва да се възползваме в цялостна степен от капацитета на тази самодейност, означи той.

Президентът на Естония Керсти Калюлайд напомни, че самодейността към този момент дава съответни резултати. Тя означи, че " Три морета " се пробва да взема решение проблеми в превоза, в енергетиката и дигитализацията.

Президентът на Полша Анджей Дуда означи включването на нови принадлежности за интеграцията на страните в самодейността и означи, че през идните години може да се чакат няколко амбициозни плана.

Президентът на Словения Борут Пахор изрази поддръжка за самодейния метод на самодейността. Той означи, че бизнес форумът има за цел създаване на бизнес партньорства и означи значимостта на самодейността за допринасянето на растежа в цяла Европа.

Вицепремиерът на Чехия Карел Хавличек сподели, че в обстановката след ковид, когато би трябвало да се рестартира стопанската система, с изключение на провокациите, има и благоприятни условия. Той означи, че би трябвало да се влага в нововъведения, в научно-изследователска и развойна активност, в същото време би трябвало да се преобразува енергетиката.

Президент на Гърция Катерина Сакеларопулу открои развиването на свързанността в района, която ще спомага за икономическата интеграция. Пандемията ни научи какъв брой са значими цифровите трансформации в нашите стопански системи и че би трябвало доста незабавно да ги развиваме, разяснява още Сакеларопулу. Трябва да излезем от пандемията по-силни от преди, означи още тя.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР