Италианските власти откриха труповете на 66-годишна българка и на 88-годишния

...
Италианските власти откриха труповете на 66-годишна българка и на 88-годишния
Коментари Харесай

Италианец уби жена си българка и се самоуби

Италианските управляващи откриха труповете на 66-годишна българка и на 88-годишния й мъж, с който живеела на фамилни начала в къща в Нетуно, покрай Рим.
Прочетете още
Според в. " Кориере каузи сера " съседка на двойката чула два изстрела един след различен, а след тях още един в четвъртък следобяд. След идването на карабинерите станало ясно, че става въпрос за Гергана Тодорова и някогашния й шеф, а след това сътрудник Франко Рафаеле ди Лелио. Има обаче разминаване във версиите за часа, тъй като съгласно управляващите гибелта е настъпила още сутринта. Възрастният мъж прострелял българката със законно притежавания от него револвер, а по-късно го обърнал против себе си и се самоубил.

По случая за убийството и самоубийството в този момент проверяват карабинерите на близкия град Анцио. Тревогата до тях била подадена от сина на италианеца, който пък бил прочут за нещастието от домашната помощница на двойката. Именно тя се озовала пред кървавата сцена с двата натрупа, откакто отворила вратите на къщата им в краен квартал на Нетуно. Труповете били свлечени един върху различен на земята. До тях бил револверът.

Двамата били умряли няколко часа преди идването на управляващите. Те не могли да открият никакви прощални писма или бележки в дома на двойката. Иззети са телефоните им, с цел да се разбере дали е имало сигнали, подсказващи за нещастието. Разпитани са и доста другари и познати на двамата. Нямало показани никакви недоволства в полицията от българката за понесено принуждение. Съседите настояват, че не са чули никакви крясъци или разправии преди случилото се. Всеки ден Ди Лелио отивал с колата си до фабриката на сина си. Двамата с Гергана ходели постоянно да пазарят дружно, само че тя не говорела с никого, написа 24часа.

Българката се преместила в Нетуно през 2021 година Първоначално работела като домашна помощничка при 88-годишния мъж, живеейки на горния етаж в къщата му. След като двамата се сближили, тя се преместила да живее с него. Все още в положение на потрес е домашната асистентка на двойката, която е изслушана от карабинерите. Очаква се през идващите дни да бъде осъществена аутопсия на труповете по разпореждане на Прокуратурата на град Велетри. Следователите се пробват да схванат претекстовете, подтикнали Ди Лелио към съдбовния жест. Не е изключено българката да е желала да приключи връзката им и това да е провокирало решението на мъжа. Разследва се и за какво на тази възраст мъжът към момента имал позволение за носене на оръжие.

В общините Анцио и Нетуно, които се намират една до друга на крайбрежието на 70 км южно от Рим, живее огромна българска общественост. Според италианския Национален статистически институт в Нетуно са регистрирани като поданици през 2023 година общо 580 българи, а в намиращия се до него Анцио – други 526. Повечето от дамите работят като домашни помощници или болногледачки, а мъжете – като градинари или строителни служащи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР