Инициативата Промяната вече става все по-популярна в България, предвид проектите,

...
Инициативата Промяната вече става все по-популярна в България, предвид проектите,
Коментари Харесай

Технократи - познание чрез технологиите

Инициативата " Промяната " към този момент става все по-популярна в България, поради плановете, които показва. Всеки от тях е неповторим самичък по себе си, само че общото сред всички е, че концепцията и упоритостта им е да подобрят живота ни. Разговаряме с господин Михайло Николич, създател на плана " Технократи " дружно с Ивайло Бонев. " Технократи " е един от плановете, които ще се състезават тази година в " Промяната " - можете да подкрепите " Технократи ", като гласувате за тях ТУК!
Г-н Николич, кои са " Технократи " и с какво се занимават?
" Технократи " е учебен център за деца и юноши, които се основава на STEAM (Science/Наука, Technology/Технологии, Engineering/Инжинерство, Arts/Изкуства и Math/Математика) метода. Работим с учебни заведения и преподаватели и им оказваме помощ в това мъчно начинание да внедрят нови способи в образованието, които се базират на на практика знания и развиването на креативно мислене, другарство, работа в екип и сериозно мислене. Водим също по този начин частни групи по роботика и зелена сила.
Как породи компанията?
В края на 2015-та година започнах да мисля накъде желая да развъртвам Kombinat - местоположението, в която се намираме (Athlon), както и самия себе си. След известно време реших, че co-working бизнес не е нещо, което ме интересува мощно и акцентирах на това, което ми е по-присърце - учене, изпробване, шерване и основаване. Така се роди Resonator и от там потребността за STEAM образования. Имах шанс да се срещна с Ивайло и по този начин взехме решение, че тази част ще заживее живот на обособен план и го нарекохме " Технократи ".
Колко е огромна компанията?
Екипът ни е доста дребен за в този момент. Основният екип сме Ивайло, Филип и аз, само че имаме помощ от, доброволци и доста външни хора.
Брандът ни е основан от добър другар и страховит арт шеф и дизайнер - Димитър Петров. Илюстрациите, които към този момент поеха личен живот са дело на Тома Версано. Също получаваме доста поддръжка от екипа на Athlon и Resonator, по-специално от Божана Иванова.
Кой артикул е Вашата горделивост – в действителност единствено един ли е? И какво тъкмо прави?
Не желаеме да се концентрираме единствено върху един артикул или една тенденция. Същността на STEAM е точно в комбинирането на разнообразни насоки познания, т.е. просвета, технологии и изкуства. В тази връзка, най-вече се гордеем с това, че имаме доста необятен обсег с помощта на предходния си опит както и фирмите, с които работим, и с които си партнираме.
Защо, съгласно Вас, заслужавате място в " Промяната "?
Мисля, че задачата на програмата не е единствено да стигнем до известност и необятен кръг от медии, само че най-много да имаме действителен и добре премислен бизнес модел. Вярвам, че " Технократи " като компания е посочила с изключение на сериозните си планове и верните резултати през последните 2 години. Съчетаваме ловко идеали с реалистични упования и подходи, с цел да можем да сме сигурни, че ще просъществуваме и можем в действителност да сме от изгода дълготрайно.
А каква е смяната, която желаете да постигнете с работата си?
Най-съществената смяна, която желаеме да забележим отсега нататък, е по-голяма ангажираност от хора в системата, преподаватели, шефове и самите родители. Ние желаеме да работим с тях, а не против тях. Искаме да ни виждат като сътрудник, който може да им помогне да се приспособяват към по този начин или другояче протичащите се промени, които най-много произлизат от еволюцията на социума, голямото количество информация, с която ние и поколенията след нас се сблъскват всекидневно, технологиите и нуждата от мислещи хора.
Какви планове Ви следва оттук-нататък?
Работим към този момент сполучливо с частни учебни заведения, само че бихме желали да имаме повече опция да работим и с държавни. Предстои ни да организираме едно съревнование с водородни коли, в което желаеме да включим най-малко 3 държавни учебни заведения от по-малки градове в страната.
Интервю на Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР