Инициативата е част от международната стратегия за пластмасата на Schwarz

...
Инициативата е част от международната стратегия за пластмасата на Schwarz
Коментари Харесай

Lidl и Kaufland се включват в международна акция за почистване на Дунав

Инициативата е част от интернационалната тактика за пластмасата на Schwarz групата
Lidl и Kaufland, част от най-голямата ритейл група в Европа – Schwarz, сплотяват старания в взаимна интернационална самодейност за почистването на река Дунав. Кампанията е под надпис „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав “ и е част от дълготрайната тактика на групата за пластмасата RЕset Plastic.

Подразделения на двете търговски вериги от 10 разнообразни страни, през които Дунав минава, организират разнообразни акции по разчистване на реката. България също ще се причисли, като на 3 септември чиновници на Lidl и Kaufland дружно ще почистят брега в покрайнините на гр. Русе – наоколо до град Мартен и до село Сандрово. Партньори на самодейността са Туристическо сдружение „ Приста “, Русенски клуб за пътешествия „ Бяла звезда “ и ЕКОПАК България.

Данните сочат, че река Дунав е една от най-замърсените с пластмаса реки в Европа. Всяка година към 1000 тона пластмасови боклуци се вливат от нея в Черно море. Основната цел на самодейността по почистването е както да понижи количеството на пластмасата, по този начин и да насочи вниманието на необятната общност към този извънредно значим проблем.

Това е и един от главните цели в цялостната тактика за пластмасата на Schwarz групата – REset Plastic, чиито устойчиви цели се основават на правилото „ По-малко пластмаса – затворен цикъл на суровините “. Действията по осъществяването им са обединени в  пет основни сфери на активност както на оперативно равнище, по този начин и отвън него: понижаване (REduce), редизайн (REdesign), преработване (REcycle), изследване (REsearch) и унищожаване (REmove), под която област попада интернационалната акция по почистването.

Всяка година към 10 милиона тона пластмасови боклуци попадат във водоеми по целия свят. Чрез присъединяване си в акцията, Lidl и Kaufland извършват своя ангажимент да допринесат за премахването на към този момент попаднала в околната среда пластмаса, мотивирайки и други да се включат интензивно в грижата за запазване на природата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР