инистърът на земеделието Десислава Танева ще се срещне в Брюксел

...
инистърът на земеделието Десислава Танева ще се срещне в Брюксел
Коментари Харесай

Танева обсъжда в Брюксел мерките срещу чумата

инистърът на земеделието Десислава Танева ще се срещне в Брюксел с европейския комисар по опазване на здравето и сигурност на храните Витянис Андрюкайтис. На срещата ще се обсъдят ограниченията за ограничение на болестта, които са подхванали управляващите у нас. Очаква се да бъдат разисквани и методите за отплата на дребни и огромни стопани, изгубили животните си поради болестта.

Междувременно през вчерашния ден стана ясно, че африканската чума по свинете пълзи към този момент и към западната част на страната. Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи нови огнища на Африканска чума при домашни прасета за първи път в област Монтана в персонални стопанства (тип заден двор), в квартал „ Младеново “, град Лом – 11 прасета и в село Ковачица, община Лом – 7 прасета.

Предприети са ограниченията за надзор и очистване на болестта според разпоредбите на европейското и националното законодателство и Плана за незабавни дейности при надзор на АЧС.

Установени са и нови случаи на Африканска чума при 2 диви свине, отстреляни в заграждение в община Куклен, област Пловдив и открити умрели 6 диви прасета в ловно стопанство „ Воден “, област Разград.

Това са първите случаи на АЧС в двете области.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР