Информацията, която министър Демерджиев изнесе за нас като коалиция е

...
Информацията, която министър Демерджиев изнесе за нас като коалиция е
Коментари Харесай

Борисов призова от трибуната на НС: Да се вземем в ръце и да направим правителство!

" Информацията, която министър Демерджиев изнесе за нас като коалиция е шокираща. Нека не убиваме днешния ден, а да се захванем с избирането на комисии. Да се вземем в ръце и да създадем държавно управление и да стартираме да носим отговорност ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Да се вземем в ръце, да създадем държавно управление и да си носим отговорност, които и да го създадат. И тук ще стоят други министри. За това моли от парламентарната естрада по време на блиц контрола в пленарната зала водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той благодари на служебните вицепремиери, че са пристигнали в Народното събрание и отговорят на депутатски въпроси.

 

Днес можеше да има тук министри, излъчени от този парламент, продължи Борисов, като се аргументира с това, че политическите  сили би трябвало да носят отговорност за еврофондове, за границите ни и други Ние си „ тупаме парламентарно време “, ще изберем едни комисии проформа без ръководител и ще се забележим чак другата сряда, разяснява Борисов. А другояче, по думите му,  с огромен самоувереност депутатите задавали на служебните министри въпроси, тук би трябвало да са други министри, посочи водачът на ГЕРБ. 

 

" Уважаеми господин Борисов, това, за което призовавате зависи само от вас, не прехвърляйте отговорнсотта върху нас. Загубихте един месец в извъртане. Губите времето на страната. Само вие би трябвало да поемете тази отговорност и да действате ", по този начин отговори на изявлението на Борисов водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

" Ние не би трябвало да чакаме разнообразни полемики. Настояваме в най-кратък период да се изберат комисиите и ръководители на комисиите, с цел да стартира да работи Народното събрание за това, за което е определено “, включи се в дебатите Николай Денков.

 

Пленарното съвещание стартира с декларация за Пловдивския панаир и неговата орис, прочетена от Манол Пейков.

" Както справедливостта, по този начин и моралният инстинкт изисква да се върне това, което принадлежи на страната. Разполагаме с прозорец към седмица, с цел да можем да възстановим справедливостта и да се върнат акциите на България. Обръщам се към вас, господин Борисов, да се водим по желанието на народа и вие държите лоста, с който да възстановим Панаира. Кметът е ваш и България няма да ви елементарни ", изясни той от трибуната на Народно събрание.

" Ако не ви харесва това, което чувате има прелестно кафе, само че ви апелирам уважавайте ръководителя и всички нас в залата ". Така се обърна към депутатите Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".

От партия " Възраждане " сигнализираха от трибуната на Народното събрание, че Гърция е показала пренебрежение към български жители по отношение на празнувания на годишнина от гибелта на Гоце Делчев. На лобното място на Гоце Делчев - в с. Кариес, където би трябвало да се уважава годишнина от гибелта на българския герои, там няма публични празнувания. Няма публична реакция за арестуваните над 30 български жители. Те са били арестувани за инспекция на документи в Серес. Във всеки един случаи, където има ангажирани български жители, Външно министерство би трябвало да демонстрира ангажираност. Защо се демонстрира двоен стандарт, недоумява Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " недоволства, че е нулева реакцията от страна на Външно министерство и от страна на българското правораздаване. Как е допустимо гръцката жандармерия да задържа български жители, а българската страна да не прояви угриженост, ядоса се Костадинов и посочи, че българската страна по този метод споделя на сънародниците ни: " майната ви ".

" Възраждане " упорства за бърза реакция на служебния външен министър по случая, в противоположен случай партията на Костадин Костадинов ще вземе бързи и своевременни действия.

Всяка една от политическите сили ще предложи своите представители в обособените комисии, без обаче да бъде гласуван състав на управлението им - ръководители и заместник-председатели “, изясни водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

От думите му стана известно, че на този стадий сред обединенията няма единодушие кой да оглави обособените парламентарни комисии и по тази причина изборът на управление ще бъде отсрочен вероятно за съвещанията другата седмица.

" Министрите дават отговор, когато са им заложени въпроси и не може да отсъстват просто ей по този начин ", съобщи от трибуната на Народно събрание Георги Свиленски от Българска социалистическа партия по отношение на това, че служебният министър председател Гълъб Донев няма да участва на чуване в Народното събрание през днешния ден заради работен ангажимент.

" Отношенията ни с Турция и взаимоотношенията в никакъв случай до момента не са били на толкоз високо равнище, каквото е сега. Работим крепко ". Това сподели вътрешният министър Иван Демержиев в Народно събрание.

" Това, което твърдите сега, че доверието в Министерство на вътрешните работи е сринато, не е правилно и апелирам ви, недейте да заблуждавате хората по този начин ", добави още той.

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов попита вътрешният министър Демерджиев дали в колата на основния прокурор е имало негови близки-семейството му.

" Надяваме се, че ще бъдат положени всички старания да се откри цялата истина, въпреки да се съмняваме дали има потенциал за това ", добави той.

Гешев е пътувал самичък в джипа с защитата си, назначена му от НСО, и не е бил с членове на фамилията си по време на атентата против него. Това сподели вътрешният министър Иван Демерджиев в Народното събрание на въпрос от Атанас Атанасов.

Маршрутът през село Железница за Самоков е бил нормален за Гешев и той неведнъж е минавал оттова.

Щетите по джипа след гърмежа са незначителни, уточни още Иван Демерджиев. Имало единствено една сачма, която пробила фара.

" Видът на взривното устройство и бронировката на джипа не разрешават осколките да обхванат вътре. Той е доста по-сигурен, в сравнение с този, който употребява президентът ", съобщи Демерджиев. Той не знае дали индивидът от Израел, участвал на огледа, е специалист. Заведен е на мястото на престъплението от следователи. Пристигнал е в България в същия ден, в който избухна бомбата.

 

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР