Информация за системата за свързаност на Спешна помощ и болниците

...
Информация за системата за свързаност на Спешна помощ и болниците
Коментари Харесай

Бърза реакция: Информация за свързаност на Спешна помощ и болниците

Информация за системата за съгласуваност на Спешна помощ и лечебните заведения ще дадат през днешния ден на взаимен брифинг  министрите на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и на електронното ръководство Георги Тодоров, дружно с  изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “.

Действащата осведомителна система за вписване и следене на получените позвънявания към Спешна здравна помощ  успява да обхване и документира статуса на пациента от  повикването до превозването му към болничното заведение. Въпреки това обаче, има случаи, при които, заради претоварване, пациентът не се транспортира в точния момент до болничното заведение със свободен потенциал.

Причината е, че екипът на Спешна помощ няма съответна противоположна връзка от лечебните заведения за свободната леглова база. В резултат се губи скъпо време за обикаляне  на няколко лечебни заведения.

Целта на плана е изграждане  на интегрирана система  между осведомителната база данни и болничните заведения.  4,5 млн. лева бяха планирани  за по-бързата връзка между здравните заведения и незабавната помощ .

Изпълнителят би трябвало да осигури денонощна поддръжка на предоставяните услуги. По предварителни данни времето за реакция при случай би трябвало да бъде 30 минути .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР