Информация за развитието на предоставяните ВиК услуги в страната, техните

...
Информация за развитието на предоставяните ВиК услуги в страната, техните
Коментари Харесай

Създава се единна информационна система за ВиК услугите

Информация за развиването на предоставяните ВиК услуги в страната, техните цени и други данни ще съдържат Единна осведомителна система за ВиК услугите и указател на асоциациите по ВиК и на ВиК операторите. Това планува оповестеният за публично разискване план на Наредба за изискванията и реда за основаване и поддържане на Единна осведомителна система за ВиК услугите и на указател на Асоциациите по ВиК и ВиК операторите.

Системата ще обезпечава още обществен достъп до информация за съществени индикатори, утвърдени в бизнес проектите на ВиК операторите, измежду които и тези за понижаване на загубите на вода. В нея ще се вписват още базови данни за обитаемоте места, административни граници, водни обекти, растерни данни, транспортна инфраструктура, профилирани данни според Закона за водите, както и планове за обмисляне и развиване.

В регистъра ще се съдържа информация за общините в асоциациите и обслужваното население, документи от общи събрания, както и решения на министъра на районното развиване и благоустройството.

Достъпът до обществената информация в системата и регистъра ще се реализира посредством интернет страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Проектонаредбата е създадена в осъществяване на условието за приемане на подзаконов нормативен акт за детайлизиране на уредбата в Закона за водите. Така ще се уредят изискванията и редът за основаване и поддържане на системата, нужните за това публични връзки, както и механизъм за поддържане на настояща и обществено налична информация за развиването на ВиК услугите в страната и други. С приемането и използването й ще се обезпечи бистрота при даването на водоснабдителни и канализационни услуги в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР