Инфлацията вероятно ще се успокои към края на годината. Когато

...
Инфлацията вероятно ще се успокои към края на годината. Когато
Коментари Харесай

Частни лица, настанили бежанци от Украйна, няма да получават по 40 лв. на ден за тях |

Инфлацията евентуално ще се успокои към края на годината. Когато до нас има война - това безспорно трансформира всички проекти на света. В оптимистичния сюжет - войната свършва до месец, след което стартира интензивно възобновяване, както се случи след Коронавирус рецесията. В другия - войната се протака и ние като общество би трябвало да сме подготвени да бъдем всички дружно - и ръководещи, и съпротива да работим за стабилността.

Това съобщи министърът на нововъведенията Даниел Лорер по Нова тв. Потокът на съветските туристи от дълго време не е най-значимият за българския туризъм, безапелационен бе той. И акцентира, че дори и след края на войната, руснаците мъчно ще са платежоспособни туристи. Но те могат да бъдат сменени с гости от други страни, каза още Лорер. 

Министърът посочи, че помощта от 40 лв., е мярка, планувана за този, който настани украинските бежанци. „ Той би трябвало да бъде юридическо лице и да бъде записано в Министерството на туризма, с цел да може да си получи парите най-после на всеки месец, въз основа на това какъв брой бежанци е настанил при себе си ”, съобщи министърът.

Той добави, че самите бежанци не взимат парите на ръка. „ Други европейски страни имат противоположната мярка - механизми да раздават помощи на самите бежанци. Ние не го вършим по този начин. Засега в България няма планувана директна финансова помощ към самите бежанци ”, акцентира Лорер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР