Инфлацията става все по-висока и сега е все по-важно от

...
Инфлацията става все по-висока и сега е все по-важно от
Коментари Харесай

Неща, за които пилеете пари без да осъзнавате

Инфлацията става все по-висока и в този момент е все по-важно от всеки път е да следите по какъв начин харчите парите си. С течение на времето, обаче, даже и най-пестеливите могат да похарчат повече, в сравнение с е належащо за избрани разноски.

Ето взор към най-често срещаните клопката за пари и препоръки по какъв начин да понижим разноските.

1. Купувате неща от ликвидация

Чувствате се добре, когато закупите продукт на по-ниска от нормалната му цена. Но харченето на пари за нещо, от което не се нуждаете, единствено тъй като е на ликвидация, може бързо да ви вкара в преразход.

Следващия път, когато се изкушите да закупите нещо на ликвидация, изчакайте 24 часа, преди да извършите покупката. Често първичното неспокойствие изчезва и ще можете да се откажете от покупката.

2. Абонаменти, които не употребявате

Проучване на компанията Chase предходната година откри, че повече от 70% от потребителите губят избрана сума месечно за абонаменти, от които не се нуждаят или не желаят. Хората постоянно се записват за безвъзмездни версии или абонамент с понижение в цената за даден интервал и по-късно не съумяват да се откажат, когато пробният интервал изтече.

Добре е да следите разноските си всеки месец и да анулирате тези абонаменти, които не употребявате.

3. Застраховки

Подобно на доста други услуги, цената на застраховката на дома и автомобила нормално се усилва с времето, само че в случай че сте с еднакъв снабдител на сходни услуги от години насам, може да поискате по-добра цена.

4. Отпадъци от храна

Само в Съединените щати 40% от закупената храна в никакъв случай не се яде съгласно Съвета за отбрана на естествените запаси. Въпреки че количеството храна, което вашето семейство изхвърля, може да е по-малко, сигурно се е случвало да хвърляте развалена храна, плодове или остатъците, донесени у дома след вечеря в ресторант.

Преглеждайте хладилника си, преди да се отправите към супермаркета. След това планирайте менюто си и листата си за извършване на покупки към продуктите, които към този момент имате в хладилника. По този метод освен ще бъдете сигурни, че употребявате ги преди да се скапват, само че и ще бъде по-малко евентуално да закупите нови хранителни артикули, които отиват напразно.

5. Лихва по кредитна карта

Дългът с висока рента и таксите по кредитни карти костват сериозна сума годишно. Кредитните карти могат да бъдат потребен инструмент, само че те се трансформират в скъпо задължение, което може да усили харчовете ви.

Ако имате дълг, концентрирайте се върху изплащането му допустимо най-скоро. Така ще спестите в дълготраен проект.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР