Следващият път, когато отидете в клон на Уникредит Булбанк в

...
Следващият път, когато отидете в клон на Уникредит Булбанк в
Коментари Харесай

Уникредит пусна платформа, чрез която българите ще инвестират в гиганти като BlackRock и Fidelity

Следващият път, когато отидете в клон на Уникредит Булбанк в Етрополе, Попово или Берковица, не се учудвайте, в случай че Ви предложат да инвестирате в някой от фондовете на международни колоси в ръководството на активи като BlackRock и Fidelity.

Както стана известно на конференция през днешния ден, банката ще развива лична платформа с името onemarkets fund, която ще сплоти другояче мощно конкуриращи се световни играчи като Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Amundi, Allianz Global Investors и към този момент упоменатите BlackRock и Fidelity.

От Уникредит Булбанк регистрират 40% растеж за година на активите под ръководство до 700 милиона евро, което, по техни данни, е два пъти над междинния растеж за българския пазар, оценен на 2.4 милиарда евро. Само в 14-те подфонда в новата платформа от началото на годината са вложени над 27 милиона лв., а упоритостта на финансовата институция е " българските вложители да имат разполагаем големия капацитет на международните финансови пазари, доказващ се във времето ".
 Борислав Генов, шеф „ Бaнкиране на дребно “ и член на УС на УниКредит Булбанк
Източник:

Борислав Генов, шеф „ Бaнкиране на дребно “ и член на УС на УниКредит Булбанк

По думите на Борислав Генов, шеф " Бaнкиране на дребно " и член на УС на УниКредит Булбанк, българският пазар има голям неразвит капацитет за вложения и опцията за реализиране на рентабилност.

Въпреки че вложенията от семейства и предприятия в интензивно ръководени фондове за последните 10 година изпреварват 5 пъти растежа на депозитите, към момента ( с 3 лева на 100 лева депозит) страната е надалеч от междинните равнища на вложения по отношение на депозити при семействата в Централна Европа (16 евро по отношение на 100 евро депозит).

Onemarkets fund ще разреши на повече български консуматори безусловно да се допрян до международните финансови пазари посредством едни от най-силните играчи на тях. Fidelity International ръководи към този миг потребителски активи за над 714 милиарда $, а компанията-майка Fidelity Investments - над 4.5 трилиона $. Същото важи и за BlackRock и JP Morgan, чиито портфейли ръководят активи за трилиони долари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР