Инфлацията не е еднакво висока навсякъде. В Белгия е 8%,

...
Инфлацията не е еднакво висока навсякъде. В Белгия е 8%,
Коментари Харесай

Искра Михайлова посочи приоритета на ДПС за новия кабинет

 Инфлацията не е еднообразно висока на всички места. В Белгия е 8%, в България - 18 %. Защото едни момчета взеха решение да завоюват на наш тил пари и направиха такива контракти за енергоносители, че всички цени скочиха нагоре. Сега тези момчета ни споделят " има по какъв начин ". Това съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова на предизборна среща в Сърница. В нея участваха водачът Мустафа Карадайъ, евродепутатът Атидже Вели, общественият специалист доктор Хасан Адемов и Небие Кабак, втора в листата за Пазарджик. Водач на листата е Делян Пеевски.

Оперативните стратегии за България са контрактувани, само че от тях не е изплатен нито лев. Има стратегия за районно развиване, която би трябвало да реши казуса с пътищата, с инфраструктурата. Има стратегия за конкурентоспособност, която би трябвало да поддържа дребните компании, има околна среда - с цел да реши въпроса с водата и канализацията в дребните обитаеми места. Тези стратегии би трябвало от дълго време да са подкрепили хората, съобщи Искра Михайлова. И акцентира, че това към този момент се случи в Испания, Хърватска, Румъния, Германия, само че не и в България.
-->
Обедняването в страната, проблемите на общините се вземат решение единствено вложения. Ние имаме сега подготвени благоприятни условия за вложения, това са оперативните стратегии и Планът за възобновяване и резистентност, продължи Михайлова.

Първата задача на новото постоянно държавно управление в България, в което Движение за права и свободи ще взе участие, е тези стратегии да проработят мигновено. Това чухме от хората, от това има потребност, безапелационна бе тя.

Ние знаем по какъв начин се работи, правили сме го и това би трябвало да се случи незабавно. Втората задача е националният План за възобновяване и резистентност, съобщи Искра Михайлова. Тя изясни, че когато Европа осъзна какъв брой доста е изгубила поради Ковид-кризата, сътвори този механизъм на стойност 750 милиарда евро.

Разпредели ги за всички страни. Миналата година Испания влага 14 милиарда евро в реновирането на сграден фонд, а за България - нула. Целта на този механизъм беше да се поддържа дребният бизнес, да се поддържат хотелиерите, дърводобивните компании, дървопреработвателните предприятия, с цел да могат да запазят работните места. Нито един от вас не е получил нищо, съобщи Михайлова. И добави: " Там стоят 2,5 милиарда, които към този момент са получени и безусловно безконтролно ни изясняват че трябвало да се одобряват 22 закона. Добре, дано да ги одобряват. ".

Първа задача на новото държавно управление, в което Движение за права и свободи ще взе участие, е тези пари да стигнат до дребния бизнес, до хората. Това е основно, в случай че желаеме да вървим напред. Малкият бизнес за нас е приоритет, дребният бизнес в туризма, в дърводобива, дребният бизнес тук, в Сърница. Ние не инцидентно обикаляме страната и поемаме ангажимент, безусловно отговорно, с чист разсъдък, че това ще бъде първа съществена задача, безапелационна бе Искра Михайлова.

Това са вложения от Европа и Европа е подготвена да оказва помощ още. Аз бях докладчик по специфичен обществен декор за климата. Всички, които страдат от високите цени на електрическата сила, от високите цени за отопление, всички, които страдат от инфлацията като цяло, да бъдат особено подкрепени. Гласувахме подобен фонд, някой да е чул, някой да е пристигнал да ви каже, съобщи още Искра Михайлова. И изясни, че със средствата от фонда ще се поддържат обществено слабите жители.

Този механизъм влиза в действие от 1 януари 2025 до тогава всяка община би трябвало да бъде подготвена. И това ще бъде трета задача на бъдещето държавно управление - да се дефинират хората, които имат потребност от поддръжка, зави Искра Михайлова.

Трябва да подкрепим дребния бизнес и обществено слабите хора, с цел да върви страната напред и нагоре. Иначе затъваме. Ние в Брюксел работим с мисъл за хората, а в България ние, Движение за права и свободи, сме единствените, които работим с мисъл и обич за хората, заключи Искра Михайлова.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР