Инфекциите с коронавирус и хоспитализациите в Съединените американски щати достигнаха

...
Инфекциите с коронавирус и хоспитализациите в Съединените американски щати достигнаха
Коментари Харесай

Инфекциите с коронавирус и хоспитализациите в САЩ достигнаха шестмесечен връх

Инфекциите с ковид и хоспитализациите в Съединените американски щати доближиха 6-месечен връх поради бързото разпространяване на Делта разновидността в елементи от страната с ниско ниво на имунизация, съобщи Ройтерс.

Три следващи дни Съединени американски щати записват по към 100 000 нови случая на заразяване, което е скок с 35 % от последната седмица. Щатите Луизиана, Флорида и Арканзас регистрират най-вече нови случаи на човек от популацията. Хоспитализациите набъбнаха с 40 %, а смъртните случаи регистрираха нарастване с 18 на 100 през изтеклата седмица.

Вторият по величина училищен профсъюз промени досегашното си мнение и се разгласи за имунизиране на учителите в Съединени американски щати, с цел да бъдат защитени децата, които са прекомерно дребни да бъдат ваксинирани. Броят на признатите в болница деца с COVID-19 нараства, а съгласно здравни специалисти това се дължи на обстоятелството, че Делта разновидността на вируса е по-заразен за децата, в сравнение с истинския вариант. В Съединени американски щати от началото на пандемията са доказани 36,7 милиона инфекции. Страната е преди всичко в света, следвана от Индия, Бразилия и Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР