Индустрията, занимаваща се с кофеин, е мащабен бизнес, лежащ на

...
Индустрията, занимаваща се с кофеин, е мащабен бизнес, лежащ на
Коментари Харесай

Симптоми при предозиране с кофеин

Индустрията, занимаваща се с кофеин, е огромен бизнес, легнал на раменете на многочислените му консуматори, консумиращи го под формата на утринното си кафе или сода. Потребителите на кофеина обаче пренебрегват разрушителното му въздействие върху организма.

Това вещество може да се откри в кафето, шоколада, чая и други артикули, познати като болкоуспокояващи, като ацетаминофена и аспирина. Използва се и при друго лекарство - антихистамин, което е против унесеност. За пристрастените към кофеин, незабавното прекъсване на приема на нормалните дози води до главоболие, продължаващо от няколко дни до седмица, или повече, според от степента на взаимозависимост. Това е единствено един от признаците, свързани с кофеина.

Сутрешната чаша кафе е наложителен обред на милиони хора по света. Много от нас не си показват да стартират деня си без ароматната напитка и това е изцяло обикновено. Но когато вместо 1, изпиваме по 4-5 чаши кафе дневно, могат да се появят странични резултати, някои от които много тежки.

Кофеинът оказва директно деяние върху централната нервна система. Той е прочут стимулатор и може да отстрани за малко сънливостта и умората, възстановява остротата на мисълта. В дребни дози е потребен, само че при пристрастяване се появява положение, известно като кофеинизъм.

Какво съставлява кофеинизмът?

Кофеинизмът е рисково положение и съставлява кофеин провокирана тревога. Това е засилваща се форма на кофеиново отравяне и може да се получи след банкет на огромни количества кофеин за 4 или повече седмици. Основният признак е възходящото предпочитание за банкет на все по-големи и по-големи дози кофеин, без значение от източника.

Симптоми при предозиране с кофеин

Пристрастените хора изпитват физически неразположения като главоболие, напрежение в мускулите, безпокойствие, раздразнителност, замаяност, запушен нос, покачване, изтощеност, трептене и нервност. Това са единствено част от страничните резултати на кофеина, които се срещат при множеството подвластни. Те са по-скоро на психическа основа, в сравнение с физическа, както се загатва и в книгата „ Nutrition in Exercise and Sport ” на Ирс Волински, оповестена през 1998.

 Ограничаване на кафето при предозиране с кофеин

Предозирането с кофеин води до проблеми като:

1. Силни болки в корема

2. Вълнение

3. Объркване

4. Дехидратация

5. Тежко дишане

6. Треперене на мускулите

7. Повръщане, от време на време дори и на кръв

8. Температура

9. Шум в ушите

10. Раздразнение

11. Ускорен пулс

12. Често уриниране

13. Пристъпи

14. Безсъние

15. Мастопатия

16. Безпокойство

Кофеинът е причина за основаването на непотребен инсулин в кръвта, което е евентуален здравословен риск. Има резултат и върху менструалния цикъл, като го прави по-болезнен от нормалното.

Има два съществени странични резултата от кофеина.

Първият се дължи на обстоятелството, че той е диуретик, т.е. течните артикули, съдържащи кофеин, водят до дехидратация, която пък от своя страна води до отмалялост.

Вторият отрицателен резултат е, че той работи като стимулант.

Стимулантите са призрачните реактори, причиняващи стрес на тялото, без да го доставят с нужните му витамини и минерали. Така използваме наличните нутриенти и сила, с цел да можем да се оправим с това мислено затруднение.

Причиненият стрес е сходен на този, провокиран от някаква неприятна житейска обстановка и косвено това работи на сърцето и на физическото здраве на организма - и външно, и вътрешно. Външния резултат от кофеина се показва в загуба на тегло, бледа кожа, влажни очи и др.

Чрез кофеина нутриентите, обезпечени за разнообразните функционалности на организма, се преразпределят бързо, само че имат дългогодишен отрицателен резултат за здравето на индивида. С цел отбягване на този недостиг, на тялото му е нужен подобаващият нутриент. Чак тогава, то ще се усеща добре, правейки по-лесно превъзмогването на кофеиновия резултат и чак по-късно - превъзмогването на самото пристрастяване.

Как да спрем кофеина?

Хората нямат потребност от кофеин, с цел да се усещат свежи и бодри, а доказателство за това са предците ни, които не са познавали кофеина и все пак са успявали да се разсънят вярно.

Ако приемате прекомерно доста кофеин се пробвайте в началото да намалите дозите. Спрете ли кафето изведнъж, тялото ви ще изпита стрес и незабавно ще реагира, като непрекъснато води мислите ви към мечтаната чаша кафе. Заменяйте следобедното кафе с чаша сок или чай, като измененията навика си. Ако доста ви се допие кафе, изпийте чаша топла вода. Тя ще хидратира тялото и ще прочисти мислите ви.

 Кофеин

Мнозина от нас пият кафе в желанието си за бързо енергизиране. Упражненията имат доста добър резултат, по тази причина ставайте и се раздвижвайте, изключително следобяда, когато сънливостта взема връх. Те са отличен метод за понижаване на признаците на кофеиновата абсистенция.

Ако желаете изцяло да ограничите кофеина, доста внимавайте и за така наречен скрити източници на кофеин. Четете опаковките на храните и се информирайте за вероятните места, в които може да се намира съставката. Бъдете поредни в желанията си и не си давайте прекомерно къси периоди за прекъсването на кофеина, защото действието му е доста мощно и лишава известно време тялото да се пречисти от нуждата към него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР