Индустриално производство в еврозоната и в целия ЕС отбеляза спад

...
Индустриално производство в еврозоната и в целия ЕС отбеляза спад
Коментари Харесай

Спад на индустриалното производство в ЕС и България през декември

Индустриално произвеждане в еврозоната и в целия Европейски Съюз означи спад през декември 2022 година след напредък месец по-рано, демонстрират последни данни на европейската публична статистика Евростат.

В рамките на България произвеждане също се сви през декември за трети от последните четири месеца на миналата година, съгласно данните на Евростат.

Индустриалното произвеждане в Европейски Съюз се намали през декември с 0,4% по отношение на ноември, когато набъбна с 1,2%, като в границите на еврозоната означи спад от 1,1% след отскок с 1,4% месец по-рано, до момента в който пазарните упования бяха за по-умерено намаляване с 0,8 на 100.

Производството на дълготрайни потребителски артикули в Европейски Съюз и еврозоната означи спад надлежно с 0,7% и с 1,4%, на финансови артикули - надлежно с 0,3% и с 0,4%, на недълготрайни потребителски артикули производството в Европейски Съюз набъбна с 1%, само че в еврозоната се сви с 1%, до момента в който енергийното произвеждане в Европейски Съюз и еврозоната се увеличи с 1,3 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР