Индустриална зона София-Божурище продължава да се развива. В момента няколко

...
Индустриална зона София-Божурище продължава да се развива. В момента няколко
Коментари Харесай

Ключово място за логистика

Индустриална зона София-Божурище продължава да се развива. В момента няколко плана са в напреднал стадий на реализация, а парцелите за застрояване не престават да понижават. Близостта до столицата и комфортната транспортна връзка с нея са главният фактор, който разви зоната относително бързо.

Най-новата облага в нея е логистичната база на българска куриерска компания, която е част от френския пощенски оператор La Poste. „ Метрика “ обработва най-вече артикули на онлайн търговци. Базата в Божурище ще служи като хъб за обработка и спедиция на колета от България, Гърция и Румъния.

Пандемията е преначертала проектите на компанията и в най-скоро време тя ще удвои броя на своите чиновници. „ Компания профилирана в реализирането на изнесени услуги с фокус през последните 6 години върху онлайн магазините. Важно е да осигурим задоволително високо качество на обслужването и задоволителна експедитивност, тъй като при онлайн търговията тя е доста значима “, споделя изпълнителният шеф на „ Метрика “ Милена Рамчева.

През последната година онлайн търговията набра огромна скорост. Много от търговците, които до тогава имаха единствено физически магазини, бяха принудени от събитията да основат и онлайн такива, с цел да могат да доближат до клиентите си. „ Това, което може да предложим в допълнение са изнесени процеси. Важно е да се означи, че има основна разлика при обслужването на крайния и на бизнес клиентите “, изяснява Рамчева.

Доказателство за бързото развиване на онлайн търговията е и фактът, че за първото тримесечие на настоящата година компанията е обработила 50% от поръчките, които са направени през цялата 2020 година

„ Следвайки трендовете за повишаване при онлайн търговията, усилваме три пъти складовите си площи през последните пет години в Румъния. Избрахме да разтеглим потенциала на склада в Румъния до 12 000 кв.м. и да се преместим в нов склад в България, защото логистичните потоци на електронната търговия и промоционалната логистика и в двата географски региона, не престават да се развиват бързо. За нас е значимо да осигурим потенциал в базите в Букурещ и София, с цел да отговорим на търсенето на клиентите “, споделя Мариан Шейтан, изпълнителен шеф на компанията-майка на „ Метрика “ в Румъния – „ Медияпост Хит Мейл “.
 Ключово място за логистика

 Ключово място за логистика

 Ключово място за логистика

 Ключово място за логистика

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР