Индра Нуи постъпва на работа в PepsiCo през 1994 г.

...
Индра Нуи постъпва на работа в PepsiCo през 1994 г.
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Pepsi Индра Нуйи се оттегля след 12 години управление

Индра Нуи постъпва на работа в PepsiCo през 1994 година като основен съветник по корпоративната тактика на компанията.

Още по тематиката
" Кока-Кола ХБК " ще продава в България сръбската изворна вода " Роса "

Тя се бутилира в цех " Власинка ", който е благосъстоятелност на компанията от 2005 година
25 юни 2018
Бизнесът на " Кока-кола " и сътрудниците й способства с над 500 млн. лева за българската стопанска система

Бутилиращата компания ще продължи да влага в България
12 юни 2018
" Кока-кола " откри втория си максимален развоен ИТ център в София

Системата на компанията продължава с устойчивите си вложения в България с откриването на Coca-Cola HBC Tech Innovation Lab
3 юни 2018 Главният изпълнителен шеф на Pepsi Индра Нуйи се отдръпва от поста, откакто ръководи повече от десетилетие, оповестиха от компанията. Първата жена на толкоз висока позиция в историята на корпорацията управлява бизнеса за безалкохолни питиета от 2006 година Най-големият проблем за промишлеността сега е възходящият интерес на потребителите към здравословните храни и питиета.

Всички напущат

Нуйи, постоянно посочена като една от най-влиятелните дами в света, ще се отдръпна от актуалната си позиция на 3 октомври и ще остане на поста ръководител до началото на 2019 година, оповестява Reuters. Нейното решение продължава утвърдилата се в последно време наклонност в Съединени американски щати, където доста шефове в фирмите за храни и питиета напущат, защото бизнесът изпитва компликации и нужда от смяна. По време на ръководството си Индра Нуйи обаче предприе стратегически сливания за компанията да се ориентира към по-здравословни питиета като сладки на усет сокове и чайове.

През последните две години американските производители на храни и питиета се сблъскват с големи промени и сменят основните си изпълнителни шефове. Coca-Cola, General Mills, Kellog, Mondelez International, Hershey и Starbucks са с нови ръководители от началото на 2017 година, а Campbell Soup сега търси шеф.

Новият изпълнителен шеф

Наследникът на Нуйи се споделя Рамон Лагуарта. Той ще бъде шестият изпълнителен шеф в 53-годишната история на компанията. Той работи в нея от 22 години, като от 2017 година е президент по световните интервенции, кооперативната тактика, обществената политика и държавните покупко-продажби.
" Той схваща в дълбочина изменящите се желания на потребителите и други значими трендове по целия свят и е потвърдил, че знае по какъв начин да ги направлява сполучливо ", споделя по негов адрес Индра Нуйи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР