Индонезийският президент Джоко Видодо приветства издигането на Индонезия на световната

...
Индонезийският президент Джоко Видодо приветства издигането на Индонезия на световната
Коментари Харесай

Джоко Видодо: Индонезия трябва да е „мост на мира“ между Русия и Украйна

Индонезийският президент Джоко Видодо приветства издигането на Индонезия на международната сцена и повтори апелите на южноазиатската страна да бъде „ мост на мира “ сред Русия и Украйна , съобщи Ройтерс.

„ През 2022 година председателстваме на Г-20 - интернационален конгрес, формиран от най-големите международни стопански системи. Следващата година ще поемем председателството на АСЕАН “, сподели Видодо в послание към нацията ден преди честването на 77 години самостоятелност на Индонезия.



Видодо е началник на Г-20 тази година и е поел дейна роля в областта на външните работи. Към края на юни месец той пътува до Киев и Москва, с цел да се срещне с сътрудниците си Володимир Зеленски и Владимир Путин. Това бяха част от дипломатическите опити за слагане на завършек на войната и и за облекчение на продоволствената рецесия. Тази среща направи Видодо първия азиатски водач, подхванал стъпки в този аспект.

Той сподели, че Индонезия „ е възприета като дипломатически мост “ сред двете страни. В телевизионното послание той акцентира, че икономическите основи на страната остават постоянни на фона на променливата стопанска система в международен мащаб, с инфлация от 4,9 % и стопански напредък достигащ 5,4 % във второто тримесечие на 2022 година

Докато пандемията отшумява, относително дребното случаи на коронавирус тази година разрешиха на индонезийския президент да пренареди целите си, които включват стопански напредък и инфраструктурно развиване на най-голямата южноазиатска стопанска система.

По-рано тази година индонезийският парламент одобри закон за преместването на столицата на страната в индонезийската част на остров Борнео (Калимантан), което е крайъгълен камък в дневния ред на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР