Индонезийският министър на финансите, Шри Муляни Индравати, призова днес за

...
Индонезийският министър на финансите, Шри Муляни Индравати, призова днес за
Коментари Харесай

Индонезия призовава за съвместен министерски форум на Г-20

Индонезийският министър на финансите, Шри Муляни Индравати, прикани през днешния ден за взаимен конгрес с присъединяване на министерствата на финансите и земеделието на Г-20, с цел да се измислят съответни дейности за справяне с възходящата продоволствена неустановеност и задаващата се рецесия с доставките на торове, съобщи Ройтерс.

Продоволствената неустановеност е един от главните въпроси в дневния ред на срещата на финансовите водачи на Г-20 в Бали, където домакинът Индонезия се пробва да откри общ език в група, разтърсена от войната в Украйна и възходящия стопански напън от растящата инфлация.

Шри Муляни сподели, че светът е изправен пред обезпокоителен световен апетит заради войната, експортните ограничавания и продължителния резултат на пандемията. Рискът от рецесия с доставките на торове може да изостри хранителната рецесия даже през 2023 година и по-късно, сподели тя.

Подобни взаимни срещи бяха проведени за министерствата на финансите и опазването на здравето предходната година за решение на проблеми като неравномерното систематизиране на имунизацията против COVID-19.

„ Г-20 сполучливо прави това за финансите и опазването на здравето. Надяваме се, че същото нещо може да бъде открито посредством подсилване на способността ни да активизираме освен финансиране, само че най-важното - съгласуваност на политиката сред страните и подкрепена от интернационалните организации “, Шри сподели Муляни.

Министърът на финансите на Съединени американски щати, Джанет Йелън, на същата среща прикани членовете на Г-20 да усилят разноските си, с цел да се оправят със съществуващите провокации пред продоволствената сигурност.

Войната в Украйна докара до внезапен скок на цените на зърнени храни, олио за готвене, горива и торове. Инвазията на Русия и морската обсада стопираха износа, оставяйки десетки кораби блокирани и към 20 милиона тона зърно, заседнали в силози в Одеса.

По време на полемиката генералният шеф на Световната комерсиална организация (СТО) Нгози Оконджо-Ивеала сподели, че има риск доставките на храни да бъдат отклонени от по-бедните страни към по-богатите, „ повтаряйки опита с имунизациите против COVID-19 “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР