Индонезийските власти се отказаха да отворят курортния остров Бали за

...
Индонезийските власти се отказаха да отворят курортния остров Бали за
Коментари Харесай

Мутантът Делта вилнее, Бали остава затворен за туристи

Индонезийските управляващи се отхвърлиха да отворят курортния остров Бали за задгранични туристи, както беше планувано при започване на юли.

Както изясни министърът-координатор по морски въпроси и вложения Лухут Бинсар Панджитан, който оглавява междуправителствената група за битка с ковид, това се дължи на бързото разпространяване на варианта " Делта ", заяви " Джакарта пост “, представен от Българска национална телевизия.

" Отварянето на острова е невероятно, тъй че към този момент не обмисляме сходни проекти ", сподели служителят.

Според него " първият приоритет е да се удържи коронавирусът и да се усили делът на имунизираните “. Той също по този начин предизвести, че " броят на инфектираните ще се усили и идващите две седмици ще бъдат сериозни за нормализирането на обстановката “.

От 3 юли управляващите постановиха най-сериозните социално-икономически ограничавания в провинция Бали и на остров Ява. Над 260 души на остров Ява са умряли през юни, без да получат здравна помощ в точния момент, съгласно локалната неправителствена организация LaporCOVID-19.

Според наблюдаващите локалните лечебни заведения са цялостни на 90%. В същото време, съгласно формалната информация, 40 души са починали в Джакарта в събота от затруднения, породени от ковид. Столичният шеф Аниес Басведан обаче призна, че на същия ден, съгласно протоколите, са заровени над 390 души.

От началото на пандемията в страната са доказани над 2,2 милиона случая на зараза, 60 5000 души са умряли от последствия от инфекцията. Индонезия се подрежда на второ място в Азия след Индия по брой инфекции и смъртни случаи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР