Индийското председателство създаде решения за споделен път напред за всички“,

...
Индийското председателство създаде решения за споделен път напред за всички“,
Коментари Харесай

Срещата на G 20 в Индия успя да съгласува обща декларация

„ Индийското председателство сътвори решения за споделен път напред за всички “, съобщи индийският министър на финансите Нирмала Ситараман. Според нея, срещата е потвърдила, че „ никой не е зарязан в общото гонене на световни решения ” – развой, от който Глобалният юг е неразделна част. Други мнения за декларацията включват формулировки като „ всеобхватни решения ” и „ мощен, уравновесен и приобщаващ ” напредък.

Министър-председателят на Англия Риши Сунак назова декларацията „ добър и мощен резултат, с доста мощен език ”, в това число по горещата тематика – войната в Украйна, която английският министър председател дефинира като „ противозаконна ”. Сунак акцентира още, че Русия е останала „ изцяло изолирана ” на срещата.

По думите на анализатори обаче, дипломатическият звук на документа не осъжда толкоз остро нахлуването на Русия в Украйна. Декларацията приказва за „ човешкото страдалчество и негативните въздействия на войната в Украйна във връзка с световната хранителна и енергийна сигурност “, споменавайки и „ разнообразни гледни точки и оценки на обстановката ".

Отбелязвайки, че G 20 не е платформа...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР