Индийският опозиционен лидер Рахул Ганди обвини правителството на премиера Нарендра

...
Индийският опозиционен лидер Рахул Ганди обвини правителството на премиера Нарендра
Коментари Харесай

Индийската опозиция обвинява правителството, че се опитва да хакне техни смартфони

Индийският опозиционен водач Рахул Ганди упрекна държавното управление на премиера Нарендра Моди, че се пробва да хакне мобилните телефони на високопоставени опозиционни политици , оповестява " Ройтерс ". По-рано те обявиха, че са получили предупредителни известия от Apple.

Някои от законодателите споделиха екранни фотоси по обществените мрежи на уведомление, което настояват, че са получили от Apple. То гласи: " Apple има вяра, че сте набелязан от спонсорирани от страната нападатели, които се пробват отдалечено да компрометират iPhone-а, обвързван с вашия Apple ID ".

" Хаквайте ни колкото желаете ", сподели Ганди на конференция в Ню Делхи. " Но ние (опозицията) няма да спрем да ви разпитваме. "

Министърът на осведомителните технологии Ашвини Вайшнау изрази угриженост от изказванията на законодателите и разгласи, че държавното управление е поискало от Apple да се причисли към следствието по въпроса .
 Откриха шпионския програмен продукт Pegasus на устройство на Apple в Съединени американски щати
Откриха шпионския програмен продукт Pegasus на устройство на Apple в Съединени американски щати

Софтуерът употребява новооткрит пропуск в устройства на Apple, против който към този момент има актуализация

Компанията сподели, че не приписва известията за опасност на " който и да е съответен нападател, спонсориран от страната ". Спонсорираните от страната офанзиви се развиват с течение на времето. Откриването им " разчита на сигнали за разузнаване на закани, които постоянно са несъвършени и непълни ", се споделя в нейно изказване. " Възможно е някои вести за закани от Apple да са подправени паники или някои офанзиви да не бъдат открити ",

Джайрам Рамеш, представител на партията на Конгреса на Ганди, назова разясненията на Apple " многословно не-отричане " на пробив в сигурността.

През 2021 година стана ясно, че индийското държавно управление е употребило на, с цел да подслушва десетки публицисти, деятели и политици, в това число Ганди.

Правителството отхвърли да отговори на въпросите дали Индия или някоя от нейните държавни организации са закупили шпионски програмен продукт Pegasus за наблюдаване.
 8 индийци упрекнати в шпионаж за Израел, наказани на гибел в Катар
8 индийци упрекнати в шпионаж за Израел, наказани на гибел в Катар

Ню Делхи съобщи, че отдава " огромно значение на този случай " и ще " се заеме с присъдата с управляващите на Катар "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР