Индийският мутант на коронавируса е вече у нас. Проба на

...
Индийският мутант на коронавируса е вече у нас. Проба на
Коментари Харесай

Индийският мутант на коронавируса е вече у нас. Пазете се!

Индийският мутант на ковид е към този момент у нас. Проба на инфектиран с COVID-19 пациент от Плевен е класифицирана като индийски вид на ковид., заяви формалната си страница Центърът по заразни и паразитни заболявания.

Пациентът е мъж във възрастовата група сред 20 и 30 години от Плевен. В известието обаче се прецизира, че той е с право на краткотрайно престояване в страната. Не е заявил пътешестване в чужбина.

Изследван е в болничното заведение с недоволства от температура, зной и болки в гърдите. Диагностициран е с COVID-19, само че не е приет в болница, а е подложен под домашно лекуване.

Пробата е секвенирана през май, като анализът не е посочил съществуване на индийския вид. При още един разбор след депозирането й в интернационалната генна банка през месец юни е открито съществуване на индикаторите за разновидността " делта ".

„ Т. нар. от СЗО „ Делта “ вид на COVID-19 е доста по-вирулентен, популяризира се доста по-лесно и се твърди в някои научни публикации, че води до по-големи вреди ", разяснява за бТВ по-рано през днешния ден доцент Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация (СЗО) в България. Единственото противопоставяне е имунизацията, безапелационен бе доцент Околийски.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР