Индийската полиция повдигна обвинения в тероризъм срещу четирима души във

...
Индийската полиция повдигна обвинения в тероризъм срещу четирима души във
Коментари Харесай

Индия обвини четирима за тероризъм

Индийската полиция повдигна обвинявания в тероризъм против четирима души по отношение на нарушаване на сигурността в Народното събрание, при което мъж скочи в залата, извика лозунги и хвърли димка, предава Ройтерс.

Големият пробив в сигурността стана в сряда, на 22-ата годишнина от нападението против парламентарния комплекс, когато бяха убити повече от 10 души, в това число петима въоръжени мъже.

В четвъртък опозиционните депутати скандираха лозунги, настоявайки вътрешният министър да се заеме с случая.

" Всички вероятни защитни ограничения ще бъдат взети в бъдеще ", сподели министърът на защитата Раджнат Сингх пред Народното събрание, който спря работа за няколко часа в четвъртък на фона на неодобрение от опозицията.

Говорител на Народното събрание сподели, че осем чиновници на сигурността са били отстранени по отношение на нарушаването. Министерството на вътрешните работи на Индия стартира следствие след искане от Народното събрание.

Всички звена, които ръководят сигурността на Народното събрание, са били свикани на среща в четвъртък, сподели чиновник по сигурността, поискал анонимност.

Членове на Народното събрание споделиха пред локалните медии, че мъжът, който скочи в залата на долната камара, и негов асистент, който се опита да го последва, са скандирали лозунги, в това число " диктатурата няма да бъде призната ". Семействата на някои от четиримата обвинени споделиха пред медиите, че близките им са били възмутени, че не могат да си намерят работа дълго време.

Полицията повдигна обвинявания по членове от индийския закон за битка с тероризма, които включват санкции за терористични актове и конспирации, сподели полицейският чиновник при изискване за анонимност.

Ом Бирла, ръководител на долната камара, сподели, че ще разиска с членовете по-нататъшно възстановяване на сигурността.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР