. Индийската космическа агенция (ISRO) се готви за дебютния безпилотен

...
. Индийската космическа агенция (ISRO) се готви за дебютния безпилотен
Коментари Харесай

Ракетата за дебютния безпилотен полет на индийския кораб Гаганян бе сглобена!

.

Индийската галактическа организация (ISRO) се готви за дебютния безпилотен изпитателен полет на пилотирания галактически транспортен съд “Гаганян ”, който ще бъде извършен до края на календарната година.

Днес организацията оповести, че ракетата-носител за тази задача е към този момент съединена. По време на теста корабът ще бъде повдигнат на височина от 15 километра, след което ще се задействат моторите на избавителната система. Целта е да се ревизира дали “Гаганян ” може да се отдалечи на безвредно разстойние от ракетата при положение на повреда и да кацне чрез парашутите си.

Индийската галактическа организация е запланувала по-нататък и втори сходен тестов полет, при който “Гаганян ” ще бъде повдигнат на по-голяма височина.

Напомням на читателите, че допреди няколко години Индия планираше да организира първия си пилотиран полет през актуалната 2022-ра, само че пандемията от коронавирус разстрои целия работен развой и в този момент страната е запланувала това изстрелване за 2024-та.

Важното е, че индийците към този момент се съвземат от тези отлагания и въпреки и късно, “Гаганян ” стартира изпитателните си безпилотни задачи. Стискаме палци всичко да мине наред!

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР