Индийката Петчиамал била още младо момиче, когато се омъжила. Едва

...
Индийката Петчиамал била още младо момиче, когато се омъжила. Едва
Коментари Харесай

Тя се преструвала на мъж 30 години, за да отгледа детето си сама

Индийката Петчиамал била още младо момиче, когато се омъжила. Едва 20-годишна, тя вярвала, че най-прекрасните моменти от живота ѝ занапред предстоят.

Уви, действителността за младата жена се оказала напълно друга от картините, които тя рисувала в визиите си за фамилното бъдеще.



Само две седмици след сватбата брачният партньор ѝ умрял от сърдечен удар. По това време тя към този момент била бременна и още от този момент трябвало да мисли по какъв начин да обезпечи естествен живот за себе си и щерка си.

Малко след раждането Петчиамал почнала да търси работа, с цел да свързва двата края. За да обезпечава прехраната на себе си и детето си, тя се принудила да работи на няколко мества – строителна площадка, в кафенета, в хотели, в чайни и къде ли още не.



Но за една млада жена в Индия се оказало извънредно мъчно да работи и да си набира нужното за грижите на едно дете. Въпреки непрекъснатата работа тя получавала единствено стотинки. Припечеленото от нея едвам стигало, с цел да изхрани щерка си и себе си.

Освен всичко друго младата майка била непрекъснато подлагана на тормоз и закани: „ Един ден се връщах от завода късно през нощта, когато наоколо спря камион. Непознатият искаше да се кача в камиона и да потегли с него, само че аз отхвърлих. Имах шанс – той изпсува, само че не ме докосна и си потегли ", споделя тя пред Indiatoday. Това прекарване толкоз я уплашило, че тя осъзнала, че не може повече да продължава по този начин.

След известно време Петчиамал отишла в града, където отрязала дългата си коса. След това тя сменила обичайното сари с риза и панталони и трансформирала името си на мъжко, наричайки себе си Муту. Така тя и щерка ѝ към този момент били подготвени да стартират живота си от нулата, само че не вкъщи, а на ново място.

След преместването Петчиамал траяла да работи: "Поех всякаква работа: боядисване на стени, продажба на чай, печене на торти. Всички извоювани пари отиваха за обезпечаване на удобен живот и отбрана на щерка ми ", споделя тя. Само близки родственици знаели коя е тя в действителност.

This story of Petchiammal aka Muthu pretty much defines our society.
— d@$h (@the_dbrat)

Изненадващо, повече от три десетилетия никой не разкрил тайната на Муту. Сега, когато щерка ѝ към този момент е пораснала и щастлива фамилна жена с деца, Петчиамал към този момент няма потребност да се крие.

Нейната история смаяла жителите на Индия, само че самата тя споделя, че съумяла бързо да свикне с мъжката визия. Признава, че била подготвена да остане Муту до края на живота си, тъй като точно това име ѝ помогнало да завоюва спокоен живот за детето и себе си и да обезпечи на рожбата си бъдещето, което заслужава.



Кадър от видео

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР