Индия заяви, че ще проучи предложението на западните държави за

...
Индия заяви, че ще проучи предложението на западните държави за
Коментари Харесай

Индия е готова да обмисли таван на цената на руския петрол

Индия съобщи, че ще изследва предлагането на западните страни за налагане на таван на цената на съветския нефт , макар че някои локални рафинерии са декларирали доставки на съветски нефт и след 5 декември, когато таванът би трябвало да влезе в действие, предава Ройтерс.

Групата на седемте най-богати стопански системи (G7), когато влизат в действие глобите на Европейския съюз, забраняващи вноса по море на съветски недопечен нефт.

" Мисля, че има изключение за Япония за Сахалин, също така има за недопечен нефт, който идва по тръбопроводи, за тях има изключения...ще би трябвало да го разгледаме ", сподели министърът на петрола на Индия Хардип Синг Пури, запитан дали Индия ще следва планувания таван на цената на съветския нефт.

, защото някои западни субекти заобикалят покупките от Москва след нахлуването й в Украйна.
 Русия насочва енергоносителите си към Азия
Русия насочва енергоносителите си към Азия

Китай остава най-големият покупател на съветска сила

Позицията на Ню Делхи по отношение на тавана на цените се следи от близко в международен мащаб като тест за това какъв брой ефикасен ще бъде проектът за ограничение на приходите от нефт на Русия . Москва съобщи, че.

Планът за таван на цените приканва страните от Г-7 да откажат застрахователни, финансови, брокерски, навигационни и други услуги за петролни товари на цена над признатия таван на цената на суровия нефт и петролните артикули, която към момента не е избрана.

Източник на Ройтерс разяснява, че възможното прекъсване на покупките на съветски нефт от Индия ще сътвори " голям енергиен дисбаланс ", който няма да бъде търпим за някои стопански системи . " Това ще бъде проблем за всички, тъй че съм сигурен, че ще се появи решение през идващите няколко дни ", съобщи енергийният специалист.
 Москва предизвестява Запада: Таван на цените на съветските нефт и газ ще ви унищожи
Москва предизвестява Запада: Таван на цените на съветските нефт и газ ще ви унищожи

Европейски Съюз разгласи, че е в енергийна война с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР