Индия успешно проведе пуск на междуконтинентална балистична ракета Agni-V в

...
Индия успешно проведе пуск на междуконтинентална балистична ракета Agni-V в
Коментари Харесай

Индия изпита междуконтинентална ракета, която може да порази Китай

Индия сполучливо организира пуск на междуконтинентална балистична ракета Agni-V в последната си оперативна настройка от остров Абдул Калам до крайбрежието на Одиша, оповестява " Таймс оф Индия ".

Медията разяснява, че тестването е още една стъпка към консолидираното на ракетата в стратегическите сили на страната.



Ракетата е с обхват на деяние над 5 000 километра и може да порази най-северните елементи на Китай.

" Днес сполучливо изстреляхме балистична ракета с нуклеарна бойна глава Agni-V ", осведоми ANI, базирайки се на военния министър Нирмала Ситараман.



Според източници ракетата е прелетяла 4 900 километра за 19 минути . Тя е била изстреляна от мобилна установка към 09,54 часа локално време.

За последно ракетата беше тествана на 26 декември 2016 година Изпитанието беше разказано като четвърти и финален опит на 3-степенната ракета.

Ракетата е с маса 50 тона и с дължина 17 метра . Тествана е през април 2012 година, септември 2013 година, януари 2015 година и декември 2016 година

С въвеждането й в арсенала Индия ще се причисли към клуба на страните с междуконтинентални ракети с обхват на деяние над 5000 и 5 500 километра. В него влизат Съединени американски щати, Русия, Китай, Франция и Англия.

Индия има Agni-1 с обхват 700 километра; Agni-2 с обхват 2 000 километра, Agni-3 и Agni-4 с повече от 3 500 километра обхват на деяние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР