Индия обяви, че от понеделник изтегля войските си от граничния

...
Индия обяви, че от понеделник изтегля войските си от граничния
Коментари Харесай

Индия и Китай се помириха, индийските войници се изтеглят

Индия разгласи, че от понеделник изтегля войските си от граничния район в Хималаите, където през последния месец се стигна до редица конфликти с китайски военни.

Напрежението сред двете нуклеарни сили внезапно се увеличи и даже се стигна до престрелка на границата, приключила с ранени и от двете страни, откакто Индия спря построяването на китайски път в хималайско плато. В региона се срещат три граници. Бутан съобщи, че няма да вземе страна в спора.

Китайци демонстрираха в Русия по какъв начин се приготвя танк за борба

Напрежението пораства: Съединени американски щати готвят наказания и против Китай

Китай става световна мощ в задния двор на Европа

„ Бързото освобождение на граничния личен състав в региона на Доклам е било контрактувано и е в ход “, се споделя в известие от индийското външно министерство.

Пекин отговори, че е „ удовлетворен “ от решението на Индия да изтегли бойците си от противоречивия граничен регион в Хималаите.

Говорител на китайското външно министерство удостовери, че Делхи изтегля оборудването и частите си от региона, до момента в който „ китайски бойци не престават да патрулират от китайската страна на границата “.

Реално индийските бойци бяха навлезли на китайска територия с цел да спрат градежа на стратегически път. Притеснението на Индия беше, че с него Китай ще може бързо да дислоцира огромни бойни елементи в другояче непристъпния район и да откъсне индийските североизточни провинции.

Днес и двете страни оповестиха реализирана договореност да се върне остарялото състояние, отпреди началото на рецесията, като огромна дипломатическа победа над другата.

Може би е инцидентно съвпадане, само че внезапното повишаване на напрежението сред Делхи и Пекин стартира, откакто американският президент Доналд Тръмп посети Индия през юни - вижте във видеото.

Defence experts label #India, #China agreement on #Doklam as 'huge victory' https://t.co/WaW3CnrvHt
— India Live Today (@inlivetoday) August 28, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР