Индия е гъсто населена, отпуснаха мерките и позволиха фестивали без

...
Индия е гъсто населена, отпуснаха мерките и позволиха фестивали без
Коментари Харесай

Защо има ужасяваща смъртност от ковид в Индия

Индия е гъсто обитаема, отпуснаха ограниченията и разрешиха фестивали без да се съблюдава отдалеченост. Икономическата обстановка  също способства за всеобщото разпространяване на ковид, по тази причина се стигна до всеобщо поразяване с COVID-19.

Така доцент Любомира Николаева, началник на отдел “Вирусология ” в Националния център по заразни и паразитни заболявания, изясни в изявление за тв Европа  аргументите за ужасяващия брой на умрелите в Индия  - 4000, и съвсем половин милион заразени  единствено за едно денонощие.

„ Освен това в Индия се следи разпространяването на английска, бразилска и южноафриканска разновидност. Получи се гърне, в който се готви вирусът и стартира да се развъжда “, разяснява доцент Николаева.

Основната причина за напредъка в битката с ковид са драконовските ограничения и друга политическа система. 

Според доцент Николова няма разлика сред имунизациите Астра Зенека и Пфайзер за заплаха от тромбоза.  Тя смята, че всяка ваксина е добра, откакто получи утвърждението на Европейската организация по медикаментите.

„ Самата болест е склонна към формиране на микротромби. При Астра Зенека  са открити 5 случая на 100 000, при Пфайзер – 4 на 100 000. Като реакция те са съвместими “, твърди вирусоложката. Тя е безапелационна, че би трябвало да има всеобща имунизация, другояче вирусът ще продължи да циркулира и да мутира.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР