Имунологичната ефективност на руската ваксина срещу Ковид-19 ЕпиВакКорона, разработена от

...
Имунологичната ефективност на руската ваксина срещу Ковид-19 ЕпиВакКорона, разработена от
Коментари Харесай

Ефективността на руската ваксина ЕпиВакКорона е 100%

Имунологичната успеваемост на съветската ваксина против Ковид-19 " ЕпиВакКорона ", създадена от съветския теоретичен център по вирусология и биотехнологии " Вектор ", е 100 %. Това сочат резултатите от първите две етапи на клинични тествания, заяви ТАСС, като цитира пресслужбата на Роспотребнадзор.

" Ефективността на имунизацията се състои от нейната имунологична успеваемост и от профилактичната й успеваемост. Според резултатите от първа и втора фаза на клиничните тествания, имунологичната успеваемост на " Епиваккорона " е 100 % ", се показва в известието.

Наличието на антитела против новата коронавирусна зараза не пречи на имунизирането с " Епиваккорона ". Преди имунизацията обаче е належащо човек да е изцяло възобновен от болестта и да се съветва с доктор, прецизираха от Роспотребнадзор.

В близко бъдеще Русия ще стартира всеобщо произвеждане на имунизацията против ковид на център " Вектор " и тя ще стане налична за всеобщо имунизиране на популацията на Русия дружно със " Спутник V ".

Тези ваксини са доста сходни между тях. Те образуват пълностоен имунитет против ковид. Според показанията и противопоказанията те са идентични. Единственото нещо е, че " ЕпиВакКорона " е по-мека, по-малко реактогенна, само че образува същия имунитет, - сподели епидемиологът Елена Белякова от Централната районна болница в Талдом в изявление за Радио 1.

Тъй като индикациите за двете ваксини са безусловно идентични, какъв тип ваксина ще бъде даден на пациент при уговаряне на среща за имунизация против COVID-19, ще зависи от наличните медикаменти.

От понеделник, 18 януари, в Русия стартира всеобщо имунизиране на популацията против ковид. В момента жителите на страната могат да бъдат имунизирани гратис и непринудено с имунизацията Sputnik V, създадена от Център " Гамалея ". Според ръководителя на Роспотребнадзор Анна Попова през първата година 60% от популацията на страната може да бъде покрито с имунизация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР