Имунологът д-р Антъни Фаучи, главният експерт на САЩ по инфекциозни

...
Имунологът д-р Антъни Фаучи, главният експерт на САЩ по инфекциозни
Коментари Харесай

Фаучи: Вече можем да казваме истината за Covid-19 без страх от Тръмп

Имунологът доктор Антъни Фаучи, основният специалист на Съединени американски щати по инфекциозни заболявания, сподели по време на брифинг в Белия дом, че най-сетне се усеща свободен да приказва научната истина за Covid-19 без да се опасява от ``последствията``, с които го е заплашвал Доналд Тръмп. ``Мога да ви кажа, че не изпитвах никакво наслаждение от това да попадам в обстановка на несъгласие с президента. Чувството, че мога да съм тук и да приказвам за това, което знам, за доказателствата и за науката, е освобождаващо ", сподели той.

Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати беше в изострени връзки с Тръмп и се появяваше рядко на обществени брифинги. 80-годишният лекар обаче се съгласи да работи за администрацията на Джо Байдън и през вчерашния ден се появи на брифинг в Белия дом, откакто президентът утвърди национална тактика и подписа 10 изпълнителни заповеди за битка с пандемията.

``Едно от нещата, които ще създадем, е да бъдем изцяло транспарантни и почтени “, сподели Фаучи пред кореспонденти. ``Ако нещата се объркат, няма да сочим с пръст, а ще ги поправяме. Всичко, което ще предприемем, ще се основава на просвета и доказателства``, сподели той и добави, че постоянно се е стараел да бъде справедлив, което му е докарвало проблеми с Доналд Тръмп.

Д-р Фаучи и съветниците по публичното здраве в Съединени американски щати бяха принудени да внимават какво приказват по време на брифинги на работната група за Covid-19, която Доналд Тръмп използваше основно, с цел да омаловажи вируса и носенето на защитни маски, да популяризира чудодейни лекове и да показа разсъжденията си за инжектиране на пациенти с дезинфектант.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР