Имунната система е основна част от анатомията и физиологията на

...
Имунната система е основна част от анатомията и физиологията на
Коментари Харесай

Д-р Гайдурков: Не яжте месо 2 седмици за здрав имунитет през зимата!

Имунната система е съществена част от анатомията и физиологията на човешкия организъм. Тя включва костен мозък, лимфоидни органи (тимусна жлеза, далак, сливици, апендикс и други), лимфни възли, кръвни и тъканни детайли. Състои се от две елементи: клетъчен и хуморален (течен) имунитет. Главният детайл на клетъчния са левкоцитите (белите кръвни телца). Може да се каже, че цялото ни тяло е пропито от имунни детайли, чиято задача е да наблюдават за всички непознати сътрудници, попаднали в организма, като ги разпознават и унищожават.

За нашата имунна система можем да се грижим не като я подтикваме, а като не я замърсяваме. Така както опиатът първо подтиква, а по-късно изтощава и унищожава нервната система, по този начин и стимулантите на имунитета могат да реализират единствено кратковременен резултат. След него неизбежно следва етапа на привършване и имунен недостиг, изяснява фамозният доктор Георги Гайдурков.
„ Ако се вгледаме в традициите, ще открием, че грижата за имунитета преди студения сезон от дълго време е измислена. От средата на ноември стартира вторият по дължина пост в годината – коледният. Днес знаем, че таман животинските артикули, които постът изключва, образуват в обмяната най-токсичните съединения, които замърсяват вътрешната ни среда.

Когато дадем опция на тялото да отдели тези токсини, нашата отбрана автоматизирано се възвръща. На второ място, софтуерно модифицираните храни, в това число индустриалният самун и тестените артикули, са тези, които отслабват имунитета “, добавя експертът по хранене. По негови думи най-простата и ефикасна процедура за повишение на нашата отбрана е провеждането на разтоварителен интервал без скотски храни.

При вземане предвид с самостоятелното положение, това може да бъде 10-14-дневен интервал на сурови плодове, зеленчуци, прясно изцедени сокове, смути и сурови ядки. Можем да захраним за 7 дни, като прибавим зърнени и бобени варива. Такъв курс е желателно да организираме всеки сезон, като 1 ден седмично постоянно оставяме суровояден. В регулярното хранене следва да подсигуряваме пълностоен импорт с доста витамини и задоволителен белтъчен банкет – преди всичко суровият яйчен жълтък. По метода за укрепване на имунната система на доктор Гайдурков риба и меса се разрешават до 1 път седмично, признати единствено със зарзават.

Ограничен до най-малко би трябвало да е и приемът на млечни артикули, които образуват най-вече слуз, предразполагайки по този метод към разнообразни инфекции. Специалистът напомня и да не забравяме естествените антибиотици – подправките – лук, чесън, босилек, джинджифил, куркума и други. Като помощни средства можем да употребяваме тревист бъз (бъзак) – сушени плодчета – по 5-10 бр. на ден, чай от ехинацея и котешки нокът, гъби – кладница.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР