Имунната система е естественият щит на организма и го предпазва

...
Имунната система е естественият щит на организма и го предпазва
Коментари Харесай

Витамините, които поддържат имунната система в пандемията

Имунната система е естественият щит на организма и го защищава от разнородни бактерии и вируси. е от основно значение, изключително в актуалната обстановка.

Но по какъв начин да засилите съпротивителните сили на тялото ви, с цел да се оправи с евентуалните инфекции?

Оказва се, че множеството имуностимуланти действително нямат никакъв резултат. Вместо тях основния инфекционист на Съединени американски щати – имунологът доктор Антъни Фаучи предлага два общодостъпни витамина, които ще оказват помощ на имунната ви система.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Изкрахте ли към този момент простуда или грип тази зима? Ако не, вероят...

Витамин D

Липсата на този витамин ви прави по-податливи на инфекции. Ето за какво Фаучи поучава да приемате спомагателни количества. " Аз персонално одобрявам добавки с витамин D ", показа докторът по време на видеочат в Instagram с актрисата Дженифър Гарнър.

Наскоро учени от Медицинския Университет в Чикаго откриха директна връзка сред неналичието на витамин D и опцията от заразяване с ковид.

" Витамин D е значим за функционалността на имунната система, а добавките с витамин D са посочили, че понижават риска от вирусни инфекции на дихателните пътища ", показва водещият създател на проучването Дейвид Мелцер.



Витамин С

Той е добър антиоксидант. Така че в случай че хората желаят да одобряват дребни количества витамин C, това би им се отразило добре.

Витамин C ускорява имунитета, като подкрепя разнообразни функционалности на имунната система, а също така предотвратява и лекува респираторни и систематични инфекции, демонстрира изследване на Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати.

" Не бих вземал никакви други билки и сходни измислици ", безапелационен е доктор Фаучи.

Имуностимулантите не оказват помощ



Имунологът цитира клинични изследвания, които потвърждават, че множеството добавки за повишение на имунитета в действителност не оказват помощ на хората, с изключение на те в случай че нямат някакъв недостиг. Много от тези билки или въобще не работят, или в случай че вземете прекалено много от тях, ще ви навредят, предизвестява доктор Фаучи в диалог с актрисата Тифани Хадиш.

Най-добрият метод да поддържате имунната си система в добра кондиция са сънят и упражненията. " Това са нещата, които са доста по-добри от куп билки, за които в действителност в никакъв случай не е било потвърдено, че го вършат ", безапелационен е лекарят.



Самият доктор Фаучи е една от водещите фигури в битката с епидемията от ковид в Съединени американски щати и взе участие в работната група за COVID-19 на Белия дом. Той е толкоз предан на тази борба, че постоянно работи по 20 часа дневно.

Имунологът предизвести, че през есента и зимата епидемиологичната конюнктура ще бъде изключително сложна.

Съединени американски щати остава най-силно засегнатата страна от ковид, като досега над 6,6 млн. души са инфектирани с COVID-19, а най-малко 196 000 са умряли, съгласно формалните данни. Всеки 5-и случай на коронавирусна зараза в света е в Щатите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР