Имотите в Германия са все по-търсени, а освен това група

...
Имотите в Германия са все по-търсени, а освен това група
Коментари Харесай

Богати китайци имат все по-голям интерес към пазара на недвижими имоти в Германия

Имотите в Германия са все по-търсени, а също така група купувачи, разполагащи с милиарди за харчене, идват, с цел да изкупят каквото могат. Това са китайците.

Ще бъде висока 172 метра с панорамна панорама към града. Ще има пазач, градина на покрива и тераса за слънчеви бани. В централен Франкфурт израства жилищна кула, която напълно дава отговор на усета на богатите си вложители: " Голямата кула " ще стане най-високата немска жилищна постройка и ще дефинира стандарта за първокласен метод на живот.

Засега се вижда единствено главната конструкция на първите няколко етажа, само че все пак на процедура всички жилища са продадени. Купени са най-вече от чужденци, основно от Азия, съгласно компанията за недвижими парцели JLL Residential.

Германският пазар на парцели е с много нищожно предложение, а в този момент е подложен и на спомагателен напън от богати клиенти от целия свят. От покупко-продажбите с парцели на стойност над 10 милиона евро (12.4 милиона долара) предходната година половината се падат на задгранични вложители съгласно изследване на Асоциацията на немските банките Pfandbrief. Общо 59 милиарда евро са вложени в здания предходната година в Германия, или три пъти повече, в сравнение с през 2010 година.

Германия е Елдорадо за задграничните вложители

в недвижими парцели. Страната е бастион на законността, политическата непоклатимост и мощната стопанска система - неща, които не могат да бъдат подценени в тези турбулентни времена на Брекзит, Тръмп и компания.

За задграничните купувачи няма нищо по-добро от немски наемател, който сигурно заплаща в точния момент, споделя Лукас Зибенкотен, началник на асоциацията на немските наематели.
Ниските лихви, които вършат бранша на парцелите прелъстителен за огромните вложители, са още един значим фактор.

Освен американските вложители има една група, която изключително бие на очи - богатите китайци. Нарастващата междинна класа на Китай търси благоприятни условия за вложения. У дома обаче цените стремглаво скочиха, като жилищата в центъра на Пекин и Шанхай се продават за над 10 000 евро квадратен метър, а в някои случаи и сред 15 000 и 18 000 евро. Германските цени на този декор са преференциална договорка.

Освен това

Германия по традиция има добра известност в Източна Азия.

" Забелязахме от известно време, че китайците са доста дейни на немския жилищен пазар ", споделя Свен Карстенсен, началник на франкфуртския клон на компанията за недвижими парцели Bulwiengesa.

Според Rubina Real Estate през 2016 година китайците са вложили рекордните 33 милиарда $ в чужбина, което е с над 50% по отношение на миналата година. А тази наклонност ще продължи. " През 2022 година 76% от китайското градско население ще попада в категорията междинна класа ", отбелязва мениджърът на Rubina Карстен Хайнрих. В градове като Шанхай и Пекин на фамилиите е позволено да купуват неподвижен парцел единствено за лична потребност. " Логичните последствия са, че вложителите ще търсят други възможности. "

Има още значими аргументи китайците да са запалени по задграничните парцели: новата междинна класа има все по-малко доверие в процъфтяващата китайска стопанска система и

вложителите желаят част от парите им да са вложени на несъмнено място.

Китай прави по този начин, че да бъде все по-трудно хората да изнасят капитал от страната. Отдавна важи правилото, че всеки китаец има право да обмени задгранична валута на стойност най-много 50 000 $ годишно.

Членовете на фамилиите дружно се сплотяват, с цел да купят парцел в чужбина. Има желани малки врати в законите, като да вземем за пример парите, трансферирани през специфичния административен регион Хонконг, само че в този момент Пекин взима ограничения да затвори и тези малки врати с нови рестрикции, с цел да ограничи отлива на капитал.

Това към този момент не е обезкуражило изключително китайските вложители в Германия, Австралия или Съединени американски щати. В Германия главният интерес е ориентиран към Франкфурт, Берлин, Хамбург и Мюнхен.

Някои брокери към този момент са се специализирали в покупко-продажбите с азиатски клиенти, споделя Свен Карстенсен от Bulwiengesa. Макар че китайците може би са единствено една група купувачи, те способстват за нарасналото търсене в немските градове. Те купуват освен първокласни здания, само че се простират из целия пазар.

Запитванията от китайски клиенти са нарастнали над два пъти през миналите четири години, споделя Хайнрих от берлинската компания Rubina. Много клиентите се интересуват от едностайни или двустайни жилища, вариращи сред 250 000 и 400 000 евро.

Чуждестранните вложители с високите си условия също оказват въздействие върху пазара на нови здания. Този пазар в този момент постоянно се насочва единствено към платежоспособни купувачи и по-малко към хора със междинни заплати, отбелязва консултантската компания EY: " В гъсто обитаемоте региони имаше изразено нарастване на търсенето на доста дребни жилища, достигащи високи цени на квадратен метър ", добавя компанията./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР