Имел е паразитно растение, за което се смята, че има

...
Имел е паразитно растение, за което се смята, че има
Коментари Харесай

За какво помага чаят от бял имел

Имел е паразитно растение, за което се счита, че има вълшебен свойства, а в предишното е употребявано и като амулет за шанс и изобилие. Още римляните са узаконявали браковете си под него, а този бит се среща и до през днешния ден. Имелът пораства кълбовидно по дървета като топола, кестен, върба и други и се смята, че по-добрият имел е този, който пораства по плододайните дървета (круша, ябълка).

Екстрактът от имел е доста скъп за лекуване на кашлица или други респираторни болести като астма и бронхит. Ефектът се реализира с помощта на неговите антиспастични и успокояващи свойства, поради които се употребява и за лекуване на епилепсия, нервност, тревога и неврози.

Има потвърдени скъпи качества и при пациенти, подложени на химиотерапия, при които подкрепя неразположенията, провокирани от облъчването. Има и единични проучвания, посочващи опцията на имела да предотвратява развиването на злокачествени болести, само че те са косвени и незадоволителни.

Възможността на това растение да усъвършенства имунитета го прави уместно за приложение при ревматизъм, артрит и хипертония. А от бял имел могат да бъдат правени компреси за лекуването на ишиас, подагра и други. Той е и асистент при бодърствуване, мигрена, диария и нощно напикаване.

Трябва обаче да се внимава в избора на имел, тъй като европейският намалява артериалното налягане, а американският - го покачва.

 Чай от бял имел

Подходящ е и за попречване появяването на менструални болки, разнообразни маточни нарушаване и фертилни проблеми (проблеми с плодовитостта), както и като кръвоспиращо средство.

Освен това потреблението на сурови плодове от имел е рискова, тъй като те са отровни, като затова се употребяват неговите листа за изработката на чай.

Белият имел носи в себе си доста позитивни качества за здравето на индивида. Използва се при затруднено дишане, за възстановяване на кръвообращението, при горещи талази (по време на менопаузата при жените).

Така потребният чай от имел се подготвя, като използваме една супена лъжица ситно стрити листа от имел, които слагаме в чаша студена вода. След 12 часа, в които е прокиснал на стайна температура, е подготвен за приложимост със непокътнати свойства да лекува.

Белият имел не е целесъобразен за бременни дами и кърмачки, както и за деца и домашни любимци, тъй като може да провокира припадъци, халюцинации, нараснала температура и диария.

Винаги би трябвало да се консултирате със експерт преди неговото приложение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР