Имате нужда от тази болка. Изглежда противоречиво, особено сега, когато

...
Имате нужда от тази болка. Изглежда противоречиво, особено сега, когато
Коментари Харесай

Вслушайте се в мигрената си - ще научите много за себе си

Имате потребност от тази болежка. Изглежда спорно, изключително в този момент, когато имаме толкоз доста способи да се оправим с нея и да я унищожим. Болката освен ни споделя, че нещо не е наред, само че и ни пази. Това написа неврологът Аманда Елисън в своята авторска публикация в The Guardian. Ето до какви заключения стига тя в разбора си на главоболието.
Като невролог, който написа за главоболие, е някак иронично да призная, че към момента пострадвам от него. Понякога всичко, което желая за вечеря, е сандвич с парацетамол.Мога да посоча доста аргументи за главоболието ми. Стресът е очевидният, проблемите ми с очите ме напрягат и вадят на дневен ред други неразположения в главата. Почти всеки е изпитал този тип главоболие при напрежение. В края на деня от време на време тялото ми е толкоз с напрежение, че би трябвало да си разчекна челюстта, с цел да пъхна четката за зъби.

Емоционалният стрес, който изпитваме, задейства реакцията: " бий се или бягай ". Освобождаването на адреналин уголемява кръвоносните съдове на нашите жизненоважни органи, с цел да донесе сила и О2, с цел да ни помогне да се оправим. В комбиниране с това, че не съм се наспала добре през нощта, дружно с изчезналия обяд, незадоволителната хидратация и огромната чаша вино за вечеря - всичко това основава съвършената стихия в главата ми.
Дискомфортът идва от разширението на кръвоносните съдове в главата ми. Ако кръвоносните съдове се разширят по някаква причина, звънят алармени звънци. Мозъкът е най-жизненоважният орган, по тази причина болката е система за ранно предизвестие за заплаха. Обикновено вземаме противовъзпалително хапче като парацетамол, с цел да понижим разширението на кръвоносните съдове, само че това не е дълготрайно решение. Ако не се опитаме да се отпуснем и да се " изключим ", това ще продължи да се случва с освобождението на по-дългосрочни химикали като кортизол, които поддържат тялото в огромна степен на подготвеност.
Не се залъгвайте, че няколко чаши алкохол ще ви провиснал и ще облекчат болката ви. За да разградят алкохола, на интензивна работа ще се втурнат бъбреци и черен дроб. Дехидратацията, която неизбежно съпровожда процеса на разграждане на алкохола, ще накара мозъка ви да се свие, придърпвайки мембраните, които го покриват (менингите) и ще настрои рецепторите за болежка и там.
В реалност мигрената стопира, когато се възвърне верния неврохимичен баланс. Има доста тригери за мигрена: хормони, диета или даже сърдечно-съдов генезис. Но същинският ключ е да разберете какво предизвиква вашето главоболие, без значение дали става дума за синусово, напрежение, клъстер или мигренозно главоболие. Не забравяйте, че при по-сензитивните хора даже райето на ризата на колегата може да извика болката. При други - характерен звук от обкръжаващия ни свят. При трети - мисълта за несвършена задача или идна среща с неприятна персона. 
Необходимо е несъмнено равнище на съзнание, с цел да се забележи първият стадий от настъпването на главоболието. Разбира се, не всяко в действителност настойчиво главоболие е мигрена, както не всяка сериозна простуда е грип. Мигрената има характерен набор от признаци, което значи, че в този момент се разпознава като нещо изцяло настрана от другите типове главоболие. Предшестващите рецесията признаци са: постоянно прозяване, унесеност, обострен апетит, неподходящи чувства от светлината, засилена жадност или замъглено зрение. Те са свързани с измененията, протичащи се в мозъка ви и могат да настъпят няколко дни или часове преди мигрената да стартира. 
За да се научите да разпознавате признаците на мигрената и да започнете да разбирате взаимовръзките сред мозъка ви и околната среда, както и да попречите на болката да доближи апогея си е добре да водите обстоен дневник: какво сте яли и пили, по кое време какъв брой и какви физически извършения сте създали, по какъв начин сте се чувствали в другите елементи на денонощието. Хората са склонни да вършат това единствено когато се усещат извънредно, само че е доста значимо човек да разполага и с данни за контрастното си сътояние - когато се е чувствал добре.
Болката е друга за всички, тъй че персоналният ви доктор мъчно ще стигне до корените на казуса след 10-те минути обзор. Не бихме ли предпочели всички повече надзор над главоболието ни? Това, което се знае за мигрената, е, че е обвързвана с понижени равнища на серотонина и може да се облекчи с препарати, които подтикват производството му. Но шоколадът съдържа триптофан, който се разгражда на серотонин в тялото ви. Ето за какво можете да си обясните елементарно по какъв начин тялото ви се пробва да се самолекува и да възвърне салдото на серотонина - преди мигренозна рецесия ви се яде шоколад. Допаминът и окситоцинът също блокират рецепторите за болежка, тъй че правенето на нещо, което обичате, ще помогне да ги засилите. И трите се освобождават по време на оргазъм.
Главоболието не живее единствено в главата ни. То ни дава любопитен взор върху това по какъв начин мозъкът ни работи с тялото ни, с цел да основава поведенчески реакции и да трансформира нашите усеща. Трябва да изслушате болката си и да погледнете цялото си аз, за ​​да видите по какъв начин най-добре да го лекувате.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР