Имате коремче? Бъдете спокойни вече. За известно време ще се

...
Имате коремче? Бъдете спокойни вече. За известно време ще се
Коментари Харесай

Стопете корема, като се храните правилно

Имате коремче? Бъдете спокойни към този момент. За известно време ще се освободите от него, в случай че наблягате на изброените храни.

Овесени ядки - те са богати на засищащи сложни въглехидрати и фибри, елементарно смилаеми са, изключително в случай че се наквасен от вечерта. Те понижават апетита в идващите часове и предотвратяват подуването на корема.

Натурално кисело мляко - богатото на протеини натурално кисело мляко е идеалната засищаща закуска. То може да се яде и като десерт с малко мед или плодове. Киселото мляко съдържа потребната бактерия lactobacillus. Тя подхранва чревната система, потребна е за храносмилането и усвояването на питателните субстанции, облекчава подуването на корема.

Съветваме ви да купувате натурално, пълномаслено кисело мляко. Често в нискомасленото има и спомагателни съставки, които понижават потребните му качества и могат да причинят отичане на корема.

Mононенаситени мастни киселини - считат се за потребни, изключително за сърцето. Такива киселини се съдържат в авокадото, маслините, ядките, семената и черния шоколад. Мононенаситените мастни киселини защищават от натрупването на мазнините в коремната област.

 Стопете корема, като се храните вярно

Краставици - те имат освежаващо и диуретично деяние. Действат доста добре при издут стомах, оказват помощ за отводняването, кората усъвършенства храносмилането. Динята, празът, целината и аспержите също имат отводняващо деяние.

Зелен чай - богатият на антиоксиданти зелен чай е отлично средство за поддържане на положително здраве и плосък стомах. Той има лек диуретичен резултат. Помага за контролиране на кръвната захар, от кето зависи намаляването на апетита към рафинирани въглехидрати и захар.

Има и други храни, от които няма да трупане тлъстинки към корема. Например една купичка пресни горски плодове или череши, един дребен банан, праскова или круша, една прясна смокиня, 3-4 блокчета черен шоколад, чаша фреш, две пълнозърнести бисквити.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР