Имате или сте купили много копър и искате да го

...
Имате или сте купили много копър и искате да го
Коментари Харесай

Съхранете копър за няколко месеца свеж без замразяване

Имате или сте купили доста копър и желаете да го запазите пресен? Не го замразявайте!

Предлагаме ви една концепция за пресен копър без заледяване, а рецептата е толкоз лесна за осъществяване.

Съберете копъра от вашата градина, измийте и доста добре подсушете - той би трябвало да е изцяло изсъхнал, преди да пристъпите към идната стъпка. Измийте бурканчета с винт и изцяло ги подсушете и те би трябвало да са изцяло сухи. Нарежете копъра на по-едро и го поставете в бурканчетата. Затворете с винта и ги поставете в хладилника. Това е всичко, обезпечено имате пресен копър за няколко месеца.

 Пресен копър

Полезните свойства на копъра

Копърът покачва апетита, усъвършенства обмяната на веществата и възстановява храносмилателната система. Той е потребен при бодърствуване, обособяване на газове, хипертония, анациден гастрит, цистит и други бъбречни болести, облекчава главоболие и има удобен резултат върху сърдечно съдовата активност.

Освен това копърът има диуретично и жлъчегонно деяние, употребява се при диети против затлъстяване, болести на черния дроб и жлъчния мехур, както и като средство за повишение секрецията на мляко при кърмачки.

 Супа с копър

Приемането на прясно сварен бульон от копър намалява кръвното налягане, чревната релаксация, главоболие, усъвършенства храносмилателната система, предлага се при мощна кашлица и хълцане.

Копърът се употребява и за козметични цели под формата на лосиони за облекчение зачервяване и инфектиране към очите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР