Имате домашен любимец нали?Днес почти няма дом, в който да

...
Имате домашен любимец нали?Днес почти няма дом, в който да
Коментари Харесай

Щастието на домашния любимец е във вашите ръце

Имате домакински любим нали?

Днес съвсем няма дом, в който да няма куче, коте или най-малко рибки. И няма по какъв начин да е другояче, нашите домашни любимци са част от фамилията, ние ги обичаме, почитаме и се грижим за тях. А от своя страна те ни се отблагодаряват с незабравими радостни моменти и доста обич. Но несъмнено нашата най-важна задача е да им осигурим благополучен и дълъг живот, който не се изчерпва единствено с подобаващата храна и вода. Всеки собственик обича домашният си любим и желае да му обезпечи най-хубавото, само че с изключение на съществени грижи ваша съществена задача е да давате и благополучие на вашият обичан другар. Това може да стане доста елементарно с пет съществени грижи, които важат за всяко благо животинче.

1. Следете за здравето му

Ако неотдавна имате коте или кученце, първо го заведете на ветеринарен доктор (специален доктор за животни), той ще ви каже по какъв начин би трябвало да се имунизира дребният другар и по какъв начин вярно да се грижите за него.
Също като нас хората и домашните любимци могат да се разболеят. Ако вашият любим отхвърля да яде или не се чувствате добре, не се опитвайте да го лекувате сами, не забравяйте да се консултирате с вашия ветеринарен доктор.

2. Грижете се чудесно за вашите домашни любимци

На първо място постоянно им осигурявайте подобаващата и прясна за тях храна и се грижете да бъдат добре нахранени. Важно е да знаете, че някои животинки не могат да ядат всичко, което и ние. Дори кучетата и котетата не могат, по тази причина се посъветвайте с експерт или най-малко прочетете в интернет. Помислете и кои купички биха били най-удобни за вашият обичан другар.

Не забравяйте, че би трябвало и да къпете вашите любимци с четина. Котенцата – никога. Те се мият сами. Ако имате куче, не забравяйте, че е доста значимо да го разхождате всеки ден, най-малко по два пъти и колкото по-дълго толкоз по-добре.

3. Осигурете особено място за животинчето

Независимо дали имате коте, таралеж или хамстер знайте, че би трябвало да осигурите особено място за него, до което единствено животинчето да има достъп. Така когато е смутено или изплашено от непознати хора, отивайки там то ще се усеща несъмнено и няма да се стресира. На мястото наложително би трябвало да има храна, вода и комфортна постеля.

4. Осигурете забавен отдих

Ако имате котка или куче, най-вероятно към този момент сте му обезпечили играчка, с която да се забавлява. Но също по този начин не забравяйте да се мисли за това, което вашият домакински любим ще прави, когато не сте вкъщи или когато си пишете домашното.

За котките, няма нищо по-добро от необятен перваз на прозореца, където да могат да се стоплям на слънце в продължение на часове и да гледат птиците или хората на открито. Също по този начин се продават доста играчки, които тя може да се употребяват без теб.

Ако имате хамстер или различен гризач или пък заек е значимо да им купите колело, в което те ще могат да “спортуват ” и да се забавляват. Папагалите пък обичат огледалата – да приказва с огледалото (специални дребни огледала нормално се продават в зоомагазините).

5. Не ги обичайте прекомерно доста

С това желаеме да кажем да не обичате, само че не трябва да се държите с тях като с плюшени играчи. Животните обичат вниманието, само че не прекомерното внимание. Също като нас от време на време те не са в въодушевление за игра или гушкане, а просто желаят да се провиснал и да останат уединено. И несъмнено не обичат да ги обличат с всякакви дрешки, изключително котките, без значение, че доста пъти сте виждали такива фотоси или сте виждали по какъв начин се продават такива облекла. Котките не обичат хубостта, а свободата.

6. Обръщайте им задоволително внимание

Необходимо е да си играете и говорите с вашия домакински любим, тъй че той да знае какъв брой е значим за вас.

Ако изпълнявате всичко това, не се учудвайте, в случай че вашият другар наподобява ето така…

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР