Имаше времена, когато американският посланик не пропускаше да засвидетелства публично

...
Имаше времена, когато американският посланик не пропускаше да засвидетелства публично
Коментари Харесай

САЩ смениха човека си у нас – вече не е Борисов, а Радев

Имаше времена, когато американският дипломат не пропускаше да засвидетелства обществено почитание на Бойко Методиев Борисов. Независимо каква уличаваща информация излиза за него и без значение какви услуги на другия Голям брат той правеше. Това да вземем за пример се случи тъкмо преди 10 години (края на май 2011 г.), когато Джеймс Уорлик притича в българския парламент. Тогава „ Уикилийкс ” популяризира данни за България и стана ясно, че американците разполагат с дискредитираща информация за Борисов. Но работят с него - на правилото „ Кучи наследник, само че наш ”. С мигновена поява в Народното събрание посланикът искаше да покаже, че без значение от абсурда, „ синът ” остава техен.

Тия дни се случва нещо също толкоз невиждано, само че с противоположен знак – американският дипломат

 

постави много старания, с цел да се разграничи от Борисов

 

„ О, времена! О, нрави! ”, си споделя иронично публиката, независимо наблюдаваща процесите.

Совалките на днешния дипломат Херо Мустафа са повече от безапелационен знак. За седмица след клетвата на новия кабинет тя навести премиера, министрите на външните работи, на стопанската система, на правораздаването, опазването на здравето, че даже и преди малко назначения началник на Национална агенция за приходите. И това е единствено обществено афишираната реципрочност към кабинет, чийто управнически небосвод по формулировка е най-много три месеца. Преди това, на 21 април, в разгара на мандатната рулетка, Мустафа посети и президенството. Всичко това е извънредно мощна поддръжка за Румен Радев, който дирижира събитията в страната, стъпил върху политическия мъртвец на ГЕРБ. И е в колизия с главната опорна точка на ГЕРБ, че след рухването им от власт, всички съветски шпиони ще дадат прием за преориентацията на България.

На фона на доста острия вътрешен политически мач това значи, че има

 

рефер, който свири за единия тим

 

Интересно е да се означи, че всички тези събития се развиват не просто след неуспеха на ГЕРБ да сформира държавно управление, само че и след влизането на демократа Джо Байдън в Белия дом. Демократите, за разлика от Доналд Тръмп и републиканците, радеят за дейна външна политика. В Източна Европа Съединени американски щати осъществят стратегическата самодейност „ Три морета ” (Радев й е открит лобист). В района се вихрят шпионски кавги. Руските енергийни ползи не са ни минимум накърнени. С други думи, свръхенергията на Мустафа може да се одобри и като локална демонстрация на новото трескаво „ шетане ” на Съединени американски щати, изобщо на западните сили. Но връзката с демократите е забавна в още едно отношение.

 

Даниел Митов не бе просто кандидат-премиер на ГЕРБ

 

Той напълно съществено е новото острие на ГЕРБ по всевъзможни злободневия.   Мнозина наблюдаващи обясниха този факт с родовата му принадлежност към „ градските десни ” - мост, който Борисов хвърля към тях. Но, в действителност, Митов е политически ученик и на американските демократи, което го прави подобаващ във втора функционалност.

Така или другояче номерата на Борисов не минават, а американската химикалка попълня квадратчетата в кръстословицата, с която българите си блъскат главите: Ще има ли ново държавно управление на ГЕРБ след 11 юли – по-скоро не; Ще бъде ли избран отново Румен Радев наесен – по-скоро да; Възможно ли е под някакъв тип, посредством обособени министри да вземем за пример, служебното държавно управление да просъществува в постоянна форма – доста вероятно; Може ли някак президентът дълго да дърпа конците в страната - да. Всички антлантически и проевропейски сили у нас би трябвало да са видяли ясно знаците на старшия сътрудник.

Каква е съответната причина за тъкмо този кадрови асортимент на Съединени американски щати, евентуално ще узнаем един ден след нови разкрити грами. Времето ще покаже и дали протичащото се е хубаво или неприятно за България. Най-забавното в тематиката е по какъв начин всичко това се асимилира от преобладаващия русофилски електорат зад Радев. Политиката постоянно си прави смешки, по този начин е и при агиткаджийското разбиране на президента.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР