Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков.

...
Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков.
Коментари Харесай

Илияна Йотова отговори на Кирил Петков за КСНС

Имаше нещо премълчано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова в Созопол. В петък Петков излезе с видеозапис, в който прикани президента да свика КСНС.

„ Какво ще бъде решението на президента, ще забележим. Ще си направи разбор и ще излезе с решение”, сподели Йотова.

„ Вчера министър-председателят аргументира това свое решение с интернационалния напън, само че не даде опция да чуем други причини – има ли смяна в изискванията, има ли нови резултати от страна на Северна Македония?”, сподели Йотова.

„ На 10 януари имаше съвсем 5-часово съвещание на КСНС, след което се излезе с една консолидирана национална позиция с два детайла – че не можем да се обвързваме със периоди, че чакаме съответни резултати. Ако министър-председателят има причини в тази посока, беше добре да ги чуем. Неговите причини през вчерашния ден бяха с външен адрес. Ако държавното управление е постигнало гаранции и договорености, в реда на нещата е да ги знаем”, сподели Йотова.

„ Имах чувството, че нещо е станало. В края на работния ден, внезапно по този начин ненадейно. Ако си послужим с методите на изложение и стила на държавното управление – нещо имплицитно е станало”, разяснява още Йотова.

Тя призна, че е обезпокоена от обстановката с украинските бежанци в морските курорти и къде ще бъдат настанени те, откакто изоставен хотелите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР