Имаме удоволствието да представим премиерно в радиоефира дебютния албум на

...
Имаме удоволствието да представим премиерно в радиоефира дебютния албум на
Коментари Харесай

Музика на Любомир Пипков в дебютния албум на пианиста Симеон Златков

Имаме удоволствието да представим премиерно в радиоефира дебютния албум на пианиста Симеон Златков, наименуван " Възвръщане ". Заглавието е взаимствано от една от пиесите в клавирния цикъл на Любомир Пипков „ Пролетни приумици “. И трите творби в компактдиска са на Пипков - ранните в творчеството му 22 вариации за пиано тук са получили премиерния си студиен запис, следва Соната за цигулка и пиано, опус 7, и " Пролетни приумици ", оп. 78 - доста по-зрял и по-популярен от останалите. 

 Симеон Златков Симеон Златков е роден в София и приключва Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ като възпитаник на Милена Павлова. През 2017 година приключва магистратура със компетентност " Пиано " в Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “, в класа на проф. Борислава Танева. Носител е на доста награди от състезания и има влиятелни концертни участия както у нас, по този начин и в страни като Германия, Австрия, Унгария, Италия, Испания, Швейцария, Полша и Русия. 

В момента Симеон Златков е докторант към Клавирната катедра на Инструменталния факултет в НМА. Благодарение на него и научния му началник доцент доктор Снежина Врангова-Петкова към този момент има отпечатани и нотите на 22-те вариации за пиано на Любомир Пипков - записани първи в този диск. 

Младият пианист описа забавни детайлности за концепцията на албума и по какъв начин е бил сбъднат той. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР