Имаме съгласие по почти всички точки на декларацията. Това заяви

...
Имаме съгласие по почти всички точки на декларацията. Това заяви
Коментари Харесай

Денков обяви съгласие със синдикатите за защита на ТЕЦ “Марица - изток 2 “

Имаме единодушие по съвсем всички точки на декларацията. Това съобщи министър-председателят Николай Денков след срещата с КНСБ и КТ “Подкрепа " за отбрана на Топлоелектрическа централа “Марица - изток 2 “, съобщи кореспондент на " ".

“Установихме, че имаме единодушие по съвсем всички точки на декларацията. Има няколко нюанса, по предложенията които те вършат, само че това няма да се отрази на декларацията, по която ще работим и ще подпишем до края на септември ", съобщи Денков.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че миньорите няма да останат без работа в интервала до 2038 година. По думите му държавното дружество ще продължи да работи и откакто се прекрати въглищнодобивната активност.

Премиерът сподели още, че от първия ден на кабинета “Денков - Габриел " се работи по предоговаряне на ПВУ в частта “Енергетика ".

Димитров разгласи, че ще се основава промишлен парк “Марица -изток ", който ще бъде финансиран посредством европейски средства. Той разгласи, че към този момент е определен подобаващ терен от близо 2000 декара.

Димитър Манолов от КТ “Подкрепа " съобщи, че би трябвало да се свърши доста работа, с цел да се стигне до съглашение, което да успокои миньорите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР