Имаме нужда от зелени сертификати, докато постигнем нормален ваксинационен обхват.

...
Имаме нужда от зелени сертификати, докато постигнем нормален ваксинационен обхват.
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Пикът на вълната предстои тази седмица

Имаме потребност от зелени документи, до момента в който реализираме естествен имунизационен обсег. За това настоя съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова в ефира на Българска национална телевизия.

По думите ѝ зеленият документ беше въведен в точния момент и цели да ограничи разпространяването на вируса измежду хората, Тя разясни, че доста постоянно започвала да чува по какъв начин може да се вкарва зелен документ като има 20% имунизирани в страната. Според проф. Кожухарова елементарно би се видяло, че това изказване опонира на естествената човешка логичност. 

 Проф. Кожухарова посочи, че зеленият документ няма смисъл в страните, в които има доста огромен обсег на имунизираните. Тя предизвести, че четвъртата вълна е най-високата в България сега. Въвеждането на зеления документ спомага за увеличението на имунизацията, сподели проф. Кожухарова и добави, че заповедта за документа не е въведена със забавяне. 

Проф. Кожухарова отсече, че имунизациите не са икони и няма потребност хората да имат вяра в тях.  По отношение на огромния въпрос дали ще бъде въведен народен и цялостен локдаун, проф. Кожухарова добави, че след разбор на резултатите от извършения локдаун, това е една мярка за момента, когато стане доста неприятно. Локдаунът не позволява казуса, а казусът може да бъде позволен посредством имунизацията. Ако това е последната вълна – добре, само че няма да е последната, безапелационна бе проф. Кожухарова. 

Тя уточни, че локдаун на процедура към този момент е въведен и в случай че се прочете заповедта на министъра Стойчо Кацаров от 1 до 20 точка в него написа „ не разрешава се, стопира се “, само че има опция да не се не разрешава и да не се стопира, в случай че всички са безвредни, имунизирани, преболедували или имунизирани. 

 По-голямото стягане значи да се отстрани точка 31 от заповедта на служебния здравен министър, в която е допустимо да се употребяват документи. Тогава след това ще би трябвало да стоим всички. Надявам се да не се случи, само че на процедура е допустимо, акцентира проф. Кожухарова. Тя акцентира, че всичко ще спре тогава, когато лечебните заведения не могат да обезпечат нужните грижи.

Повече от 10 000 заболели е границата, която нашата здравна система не може да поеме, призна проф. Кожухарова. Според нея, в случай че не ограничим броя на болните хора и на заетите интензивните кревати, вървим към цялостен локдаун. 

По отношение на тестването на учениците в учебно заведение, с цел да се върнат още веднъж, проф. Кожухарова посочи, че това, което Министерство на здравеопазването може да направи с тестванията, го прави. Такива проби по света се ползват много необятно, като се възприемат много занимателно от дребните деца Тестовете са безусловно безвредни, като те би трябвало да дадат слюнка върху хартиено пликче. Няма ужасно в това, увери тя. Според нея през тази седмица децата не би трябвало да се връщат в учебно заведение. тъй като следва да стигнем най-високият връх в разпространяването на пандемията. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР