Имаме недобра търговска практика в търговията на дребно. Надценката на

...
Имаме недобра търговска практика в търговията на дребно. Надценката на
Коментари Харесай

Откриха кашкавал с близо 15 лева надценка

Имаме недобра комерсиална процедура в търговията на дребно. Надценката на едно е ниска. Засякохме кашкавал, чиято цена от 17,30 лв. от производител стига до 31-32 лв. до консуматор. Това съобщи ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

Според него преодоляване на цените може да се реализира посредством уедряване на аграрния бизнес. “Решението е кооперации. Има добри практики в Нидерландия и Испания. В Испания има огромни сдружения на аграрни производители и вършат лични супермаркети. Така отрицателните практики изчезват. ”, добави той.

Иванов уточни, че разликата сред цените на едро и дребно не е проблем от през вчерашния ден.По думите му, с изключение на неточните практики, има и разпокъсано предложение, осведоми bTV.

" Наблюдава се и възползване от добиване на по-големи облаги в огромните магазини, само че такива практики не липсват и при дребните магазинчета. Трябва да се почисти методът на ценообразуване от разноски за реклама и други начини за повдигане на облагата на производителите ", каза още той.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР