Имаме готова реакция при всички възможни сценарииПремиерът Кирил Петков и

...
Имаме готова реакция при всички възможни сценарииПремиерът Кирил Петков и
Коментари Харесай

Как България се подготвя за евентуална ескалация близо до границата ни

Имаме подготвена реакция при всички вероятни сюжети

Премиерът Кирил Петков и отрасловите министри и службите са разискали какви ще са следствията за страната ни и какви ограничения да бъдат взети, съобщи

Имаме подготвена реакция при всички вероятни сюжети.

„ Най-хубавият сюжет, на който ние най-вече се надяваме, е деескалация на напрежението, дипломатически отговор. Това би било най-хубавият вид. Следващ сюжет би било, в случай че има отчасти влизане в зоните към границата. Трети сюжет - цялостна офанзива, да сме сигурни, че с нашия лимитиран запас, само че съответни институции да знаем, че имаме проект. И в случай че Русия спре газа, да се обследва по какъв начин да се махне този риск и не като се случи да се събираме и да се хващаме за главата – леле, какво стана, а да знаем при този и този сюжет това са ни дейностите “, сподели министър председателят Кирил Петков.

„ Има проект, който беше смисълът да се ъпдейтва, когато и както е належащо. Следим из късо и в елементи какво се случва, с цел да можем да реагираме съответно “, съобщи министърът на защитата Стефан Янев.

Решението за основаване на бойна група на НАТО у нас е българско.

- Дали ще ги пращаме на открито? Това експедиционни сили ли ще бъдат?

- Не, никога. Ще си е на българска територия в естествен подготвителен цикъл по-засилен, и когато има опция, да дойдат детайли от други страни, допълващи тази група, да се тренира дружно в тях общи процедури и тактики “, добави военният министър.

Техническите въпроси ще се вземат решение след срещата на военните министри от НАТО другата седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР