Имам двама сина и трима внуци. Но нито синовете ми,

...
Имам двама сина и трима внуци. Но нито синовете ми,
Коментари Харесай

Нито синовете ми, нито снахите ми ме посещават

Имам двама сина и трима внуци. Но нито синовете ми, нито снахите ми ме посещават.

За финален път видях синовете си преди пет години. Може би си мислите, че те просто живеят надалеч от мен и им е мъчно да дойдат. Живеят в същия град, в който и аз. Просто не считат за належащо да ме посещават и не желаят да ми оказват помощ. Но щом схванаха, че желая да дам жилището си на племенницата, незабавно пристигнаха при мен.

Когато се родиха синовете ми, бях толкоз щастлива. Радвах се, че ще има кой да ми оказва помощ на остарели години. Но личните ми деца въобще не ми оказват помощ. Моята племенница Мира се грижи за мен, макар че има лично семейство и свои родители.

Вероятно някъде с моя брачен партньор сме създали неточност и не сме възпитали синовете си вярно, че са не запомнили, че личната им майка се нуждае от помощ.

Докато брачният партньор ми беше жив, синовете ни идваха постоянно при нас. След гибелта му престанаха да ме посещават.

Аз не мога да отида при тях. Преди няколко години паднах и си счупих крайници. Ходя доста мъчно.

Нямах самообладание синовете ми да ме посетят. Те единствено дават обещание да дойдат и да ми оказват помощ, само че просто не го вършат.

Наскоро съседите ми ме наводниха. Таванът в кухнята имаше потребност от пребоядисване. Обадих се на синовете си и те дадоха обещание, че ще дойдат, само че по този начин и не се появиха. Трябваше да наема някой, който да направи всичко вместо мен. Не скърбя за парите, просто съм афектирана, че личните ми синове не откриха време да дойдат и да ми оказват помощ.

Тогава хладилникът ми се счупи и помолих синовете си да ми оказват помощ да си избера нов ледник. Те споделиха, че продавачите в магазина могат да ме посъветват.

Обадих се на Мира и тя и брачният партньор й ме заведоха до магазина и ми помогнаха.

По време на локдауна синовете ми се обаждаха един път месечно и ме поучаваха да не вървя на никое място. Но Мира се погрижи да имам всичко, от което се нуждая.

Често идва при мен. Тя ми чисти, купува ми медикаменти и ми готви. Понякога просто идва да ме посети.

Така че, през последните години чествам всички празници с брат ми, брачната половинка му Лора, Мира и нейното семейство.

Затова взех решение да дам жилището си на Мира. В последна сметка тя ми оказва помощ във всичко. Искам да й се отплатя с доброта.

Когато схванаха за това синовете ми, пристигнаха още на идващия ден с дамите си и доведоха внуците, които не бях виждала от доста години.

Започнаха да ме убеждават да не давам жилището на Мира, че тя ще ме изгони от него. Да не не помня въпреки всичко, че имам и внуци.

Благодарих им за препоръките, само че споделих, че въпреки всичко ще оставя жилището на Мира.

Синовете ми споделиха, че повече няма да видя внуците си и да не разгадавам на тяхната помощ!

Вижте още: Няма да дам жилището на сина си

Отдавна не разгадавам на тяхната помощ. Не са ме посещавали от пет години. Дойдоха едвам когато схванаха, че няма да им оставя жилището. Казах им, че Мира не би ме изгонила от жилището, само че даже и да се случи, ще приема ориста си.

Те се наскърбиха и си потеглиха и от този момент не а ми се обаждали.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР